Çekik gözlüler için makyajda doğru adımların izlenmesi gerekir. Monolid göz kapağı nedir? Monolid göz kapağı makyajı nasıl yapılır? Şişkin göz kapaklarına özel makyaj önerileri ve ipuçları hazırladık.

Far ve eyeliner kullanmanın zor olduğu monolid göz kapakları için özel makyaj yöntemleri vardır. Farın etrafa bulaşmasını ve eyeliner çizgisinin bozulmasını engellemek, gün boyunca sabit kalmasını sağlamak için dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık.

Monolid Göz Kapağı Makyajı


Likit Far Seçin

Toz yapıdaki farlar gözünüze sürdükten birkaç saat sonra tamamen kaybolabilir. Bu durumu engellemek içi kremsi yapıdaki likit farları tercih edebilirsiniz. Cilt yüzeyine yapışan bu farlar uzun saatler bozulmadan kalabilir.

Küçük olan göz kapaklarınızda birçok farklı farı birlikte kullanmanız zor olabilir. Cilt ve göz renginiz ile uyumlu tek renkli farları tercih edebilirsiniz. Koyu renkler yerine açık renklere ağırlık verebilirsiniz. Dikkat çekici renkler yerine sade tonları tercih edebilirsiniz. Simli farlardan uzak durmalısınız.

Far fırçası ile istediğiniz rengi uyguladıktan sonra karıştırma fırçası kullanmayın. Farı sabit bırakın.

cekik_goz_makyaji.jpg


Eyeliner

Kalın ve kuyruklu eyeliner seçimleri sizin için doğru olmayacaktır. Onun yerine ince çizgi halinde sadece gözlerinizi belirginleştiren kuyruksuz eyeliner kullanmalısınız.

Eyeliner olarak ince uçlu kalem ya da likit eyeliner tercihinde bulunabilirsiniz.

İnce eyeliner göz kapağını daha belirgin bir hale getirirken, kalın eyeliner göz kapağınızın daha küçük ve dar görünmesine neden olur.

Rimel

Kirpiklerinize dolgun veren ancak uzatma etkisi yüksek maskaraları tercih edebilirsiniz.

Özel günlerde kirpiklerinizi daha uzun ve gür gösterebilmek için takma kirpiklerden yardım alabilirsiniz.