Hayatınıza biri girdikten sonra kısa süre içerisinde tartışmalı bir ayrılık mı yaşıyorsunuz? Siz ya da o aniden terk mi ediyor? Tüm bunların temel ve en önemli nedenlerini sıraladık. Kendinizi huzurlu ve dingin hissedeceğiniz bir ilişkide nelere dikkat etmelisiniz?

Saygı

İlişkilerin lokomotifi saygıdır. Zaman içerisinde birbirine alışma ile aradaki saygı bağının zayıflaması ilişkiyi hızlı bir bitişe götürebilir. Kişilik haklarının gözetilmesi, sizin ve hayatınızdaki kişi için vazgeçilmezdir ve uzun bir ilişkinin en önemli noktası saygıdır.

Sevgi

Aşk ve sevgi farklı iki kavramdır. İlişkinin ilk döneminde oluşan aşk büyük bir heyecan ve mutluluk verir ancak her zaman aynı coşkuda devam etmez. Zaman içerinde yerini sevgiye bırakabilir. Bu doğal ve olması gerekendir. Sevgi bir ilişkinin olmazsa olmazıdır. Taraflardan birinin ya da ikisinde sevgisi bittiyse ilişkiyi kurtarabilmek neredeyse imkansızdır.

Anlayışlı Olabilmek

Hayatınızdaki insanın sizi yormaması gerekir. Huzursuzluk çıkaran ve sorun odaklı biri karşısındaki insana bir süre sonra yük olmaya başlar. Tüm gün sizle ilgilenmesini beklemek, yerinde olmayan kıskançlık krizlerine girmek ve hayatına tamamen karışmak bir ilişkideki huzuru tamamen yok eder.

Mutluluk Hissi

Diğer tüm maddeleri bir araya getirdiğinizde oluşması gereken sonuç mutluluk olmalıdır. Kendinizi mutsuz ve huzursuz hissettiğiniz ilişki mutlaka bir gün bitecektir. Kendinizi buna alıştırmanız gerekir. Uzun süre devam edebilmenin tek yolu kendini iyi hissetmektir.

Uyumlu Bir Çift Olabilmek

Karakterleriniz farkı ya da aynı olabilir. Önemli olan nokta ikiniz bir araya geldiğinizde nasıl bir uyum yakaladığınızdır. Hayata bakış açınız farklı ise bu konuda konuşabilmeniz ve birbirinizin yanında rahat hissedebilmeniz gibi birçok örnek vardır.