İşte güçlü saç büyümesi için nane saç yağı kullanmanın 5 yolu. Nane özü çıkarılır ve nane yağı yapmak için yağa dönüştürülür. Modern damıtma yöntemleri, eski ekstraksiyon yöntemlerinden daha güçlü nane yağları sağlar. Bu yağlar uçucu yağlar olarak da bilinir. Temel nane yağları temizlik, kişisel bakım ve sağlık için avantajlıdır. Bu yağ, ona lezzetini, aromasını ve serinletici etkisini veren bileşen mentol içerir.

Nane esansiyel yağının serinletici etkisi vardır. Kaşıntıyı yatıştırmaya yardımcı olabilir, böylece kaşıntılı ve kuru saç derisini rahatlatır. Ayrıca saç uzamasını desteklemeye yardımcı olur.

Bir araştırma , %3 nane esansiyel yağının, saç dökülmesi için FDA onaylı bir ilaç olan minoxidil ile karşılaştırıldığında farelerde saç köklerini kalınlaştırabildiğini gösterdi. Güçlü ve sağlıklı saç büyümesi için nane yağının nasıl kullanılacağına bir göz atın.

Nane Saç Yağı Kullanarak Saç Uzamasını Arttırmanın 5 Yolu​


1. Nane Yağı Masajı​

Saç Derisine Nane Yağı Masajı.jpg
Nane yağı, yağ masajı için kafa derisine uygulanmadan önce jojoba yağı veya hindistancevizi yağı gibi taşıyıcı yağ ile karıştırılmalıdır. Seçtiğiniz herhangi bir taşıyıcı yağdan bir çorba kaşığı ve birkaç damla nane yağı birleştirilmelidir. Karışım daha sonra saç derinize masaj yapılmalıdır. Karışımı saç derinize 20 dakika uyguladıktan sonra, duş alın.


2. Yağı Şampuanınıza veya Saç Kreminize Ekleyin​

nane_yagi_sampuana_ekleme_faydalari.jpg
Şampuan ve saç kreminizdeki nane yağı eklemek başka bir seçenektir. Ekleyebileceğiniz maksimum damla sayısı altıdır. İkinci veya üçüncü kez yıkadığınızda saçlarınız farklı bir dokuya sahip olmaya başlayacaktır.

3. Nane Yağı İle Saç Maskesi​

nane_yagi_sac_maskesi_eksi_kremali.jpg
Burada ¼ bardak ekşi krema, 1 yemek kaşığı bal ve 4-6 damla nane yağı almanız gerekiyor. Bir maske hazırlayın ve bu maskeyi saçınıza uygulayın. 10-20 dakika bekletin ve ardından saçınızı yıkayın.


4. Badem Yağını Karıştırın​

badem_yagi_nane_yagi_karisimi_sac_bakimi.jpg
Tatlı badem yağı, yüksek E vitamini konsantrasyonu, antioksidanlar, yağlar ve vitaminler nedeniyle saç derisine uygulamak için mükemmel bir yağdır . Nane yağı ile birleştiğinde folikülleri de güçlendirir. 2 yemek kaşığı tatlı badem yağına 2 damla nane yağı ekleyin, iyice karıştırın ve biraz ısınmasını bekleyin. Saç derisine uygulayın, masaj yapın ve ardından saçınızı hafif bir şampuanla yıkamadan önce 20 dakika bekletin.

5. Biberiye Esansiyel Yağı İle​

biberiye_yagi_nane_yagi_sac_bakimi.jpg
Biberiye esansiyel yağı da saç büyümesini artırmasıyla bilinir. Saçları güçlendirir ve kepeğe karşı savaşır. Hem biberiye hem de nanenin faydalarını elde etmek için bir veya 2 damla nane yağını 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağıyla birleştirebilirsiniz. Ardından, bir damla biberiye esansiyel yağı ekleyin. Karışımı hafifçe ısıttıktan sonra saç derisinin her yerine uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra, durulayın.

  • Beğen
Reactions: Bal0ncuk