Nano kozmetik ürünlerinde dünyada yapılan yatırımların artması ile dikkat çekiyor. Nano kozmetik ürünlerinin faydaları ve zararları nelerdir? Bu güzellik ürünlerinin cilt üzerindeki etkileri nelerdir?

Nano kozmetik ürünleri güzellik sektöründeki yatırımlarda ağırlık verilen bir alan olmaya başladı. Bu güzellik ürünlerinin cilt üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Kullanmadan önce bilmeniz gereken küçük hatırlatmaları hazırladık.

Nano kozmetik ürünlerinin faydaları ve zararları nelerdir?


Kozmetik ürünlerinin cilt yüzeyinden uygulanması ve deri altına etki ederek cilde güzellik, koruma ve yaşlanmayı durdurma etkileri vardır. Bu ürünlerin deri altına etki etmesini artırmak için üretim şeklinde nano teknoloji ile maddeler en küçük boyuta getirilir. Deride bulunan gözeneklerden daha küçük olan bu maddeler cilt dokusuna kolay bir şekilde etki eder. İstediğiniz sonuçları almanız kolaylaşır. Gümüş nano parçalar antibakteriyel özelliği bulunan diş macunu, yüz temizleme jeli ya da deodorant gibi ürünlerde sıkça kullanılıyor.

nano_kozmetik_urunler.jpg


Nano teknoloji ile üretilen ürünlerin olumlu birçok özelliğinin bulunmasının yanı sıra yapılan araştırmalarda olumsuz sonuçlarının da olabileceği görülüyor. Cildin altına kolay etki eden bu ürünler deride alerjilere neden olabiliyor. Hızla çözülebilen bu maddeleri cilt yabancı madde olarak algılayabiliyor. Kana karışması kolaylaşan bu yabancı maddeler iç organlara ulaşabiliyor. Kan ve idrar tahlillerinde nano parçacıklara rastlanabiliyor.

Nano teknoloji ile üretilen bu kozmetik ürünlerinin dikkatli kullanılması gerekiyor. Cilt yüzeyinde istenmeyen bir etki görüldüğünde kullanmayı hemen bırakmanız gerekir. Hamile kadınların nano kozmetik ürünlerini kullanmaması önerilir. Kana geçen bu maddeler bebeğe etki edebilir. DNA hasarına yol açabilen bu ürünleri güzelleşmek isteyen kadınların dikkatli kullanması gerekiyor.

Evde Doğal Yüz Yıkama Jeli Nasıl Yapılır? Tıklayın !
Kozmetik Markaları İçin Tıklayın !