Doğal saç renkleri, doğal kaşların moda olduğunu son yıllarda günlük kullanım için nude makyajlar tercih ediliyor. Cildinize biraz ışıltı ve parlaklık verilmesi, doğal renklerde rujların kullanılması ile yapılan bu makyajın püf noktalarını sizin için sıraladık.

nude_makyaj_nasil_yapilir.jpg


Nude Makyajın Püf Noktaları

Son dönemde ortaya çıkan "no makeup makeup" akımının farklı bir versiyonu olan nude makyajda cildinizle bütünleşen tonları kullanmanız gerekir.

Esmer tenlilerin altın tonlarını, açık tenlilerin ise pembe ve nude tonları tercih etmelidir.

Nude makyajda ten makyajınız için kullandığınız ağır fondötenlerden kaçınmanız gerekir. BB, CC kremleri ya da doğal ışıltılı ve ince yapılı fondötenleri kullanabilirsiniz. Pudra kullanmak istiyorsanız transparan pudraları tercih edebilirsiniz.

Göz makyajınızın da doğal bir görünümde olması gerekir. Koyu renkli ve sedefli farlardan uzak durmalısınız. Mat ve açık renkli farları kullanabilirsiniz. Birkaç rengi birlikte kullanarak yeni bir görünüm elde etmek istiyorsanız karıştırma fırçası kullanmayı unutmayın.

Seçtiğiniz rimelin günlük kullanıma uygun ve dikkat çekmeyecek bir yapıda olmasına dikkat etmelisiniz. Ağırlık etkisi yaratan rimelleri nude makyajda kullanmamalısınız.

Ruj seçimi nude makyajın en önemli noktalarından biridir. Doğal dudak renginize en yakın tonu seçmelisiniz. Açık şeftali, pembe gibi renklerden oluşan rujları kullanabilirsiniz.