Güzelliğinizi korumak ve her zaman iyi görünen porselen gibi cildin 13 sırrı var. İşte cildin makyasız canlı görünmesini sağlamak içi uygulayabileceğiniz basit yöntemler burada.

Porselen gibi cilt için 13 sır


Parlak ve bakımlı cilde sahip olabilmek için hergün makyaj yapmanıza gerek kalmayacak en etkili yöntemleri hazırladık. Her zaman güzel görünen kadınların basit güzellik sırlarına göz atabilirsiniz.

Mükemmel Cildin Sırları


Sağlıklı Beslenin

Cildinizi korumak için doğru besinleri tüketebilirsiniz.Çikolata, yoğurt, nar, avokado, domates, keten tohumu, somon cildinizin parlak görünmesini sağlayabilir.

porselen_gibi_cilt_olmasi_icin.jpg


Bol Bol Su

Toksinlerin temizlenmesine yardımcı olan su en iyi nemlendiriciden daha fazla etkilidir. Günlük su içme alışkalığı kazanmanız sadece bir haftanızı alacaktır.

Güneş Kremi Kullanın

Dışarıya çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanın. SPF 30 veya daha üstü güneş kremi kullanmaya çalışın.

Cildinize Çok Fazla Dokunmayın

Ellerinizdeki bakterilerin cilde yerleşmesi sivilce ve akne oluşumuna neden olur. Ellerinizi yıkamadan cildinize dokunmayın. Cildinizi ise günde iki defa yıkamanız yeterli olacaktır.

Saçlarınızı Yüzünüzden Uzak Tutun


Yağlı saçların cilde teması sivilce sorununu ortaya çıkarabilir. Çene ve yanaklarınıza saç gelmemesine dikkat edin.

Sigarayı Bırakın


Sigara, yaşlanmayı hızlandırır ve ciltte solgunlaşmaya neden olur. Sigara, cildin oksijen alımını sınırlayan ve kan akışını yavaşlatan karbon monoksit ve nikotin bulundurur.

Ortamı Havalandırın

Uzun süre kapalı olan ortamlarda oksijen seviyesi düşer. Ortamda bulunan mikropların cilde temas etmesine yol açar. Ortamdaki toz ve polenler cildi tahriş edebilir.

Güzellik Uykusu Uyuyun

Vücudun dinlenmesi güzelliğin en önemli sırlarından biridir. Günde en az 7 saat uyumaya çalışın. Uyku toksinlerin atılmasına ve cildin yenilenmesine de yardımcı olur.

Asla Makyajla Uyumayın

Eve geldiğinizde makyajınızı çıkarın. Makyaj kalıntıları gözeneklere birikir, cildin hava almasını engeller. Kırışıklık ve sivilcelere neden olabilir.

porselen_cilt_sirlari.jpg


Düzenli Peeling Yapın

Cildin düzenli olarak ölü derilerden kurtulması gerekir. Ciltte derin temizlik yapılmasını sağlayın. Haftalık olarak peelingler yapın. Genç hücrelerin cilt yüzeyine çıkmasını sağlayın.

Egzersizleri İhmal Etmeyin

Egzersizler ciltteki kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur. Daha fazla oksijen alımı ise cilde doğal bir canlılık kazandırır.

Stresten Uzak Durun


Stres cildin kuru ve mat görünmesine neden olur. Uzun süreli stres yaşadığınızda ise erken kırışıklık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Güzel kalabilmek için bol bol gülmeyi unutmayın.

Doğal Cilt Bakım Ürünlerini Kullanın

Cilt bakım ürünlerini kullanmanız gerekiyorsa, bileşenlerin doğal ve organik olduğundan emin olun. Bu tür ürünler hipoalerjeniktir ve cildinizde alerji oluşmasını engeller.

Kaynak

Porselen Gibi Ciltlerin Sırrı: Cilt Fırçalama Yöntemi için Tıklayın !