Sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak düşündüğünüz gibi zor olmayabilir. Pürüzsüz bir cildin 5 temel kuralı ile güzel cildiniz ile kendinize hayran bırakabilirsiniz. Mutlaka yapılması gereken cilt bakım uygulamalarını sıraladık.

Cildinizin doğal ışıltısını geri kazandırmak, pürüzsüz görünmesini sağlamak için birçok bakım uyguluyor olabilirsiniz. Bu bakımların etkisini görebilmek için ise bilmeniz gerekenler var. Cilt bakımlarının günlük, haftalık ve aylık olarak aksatılmadan yapılmasına özen göstermeniz gerekir. Diğer adım ise cildinize uygun bakımların doğru saatlerde yapılmasıdır. İşte uygulamaya başladığınızda cildi canlandıracak olan bakım sırları.

Her Gün Nemlendirme

Her gün cilt tipine uygun olarak seçilmiş bir nemlendirici ürün kullanmaya özen gösterin. Sadece yüzünüzü değil tüm vücudunuzu nemlendirmeye özen gösterin. 30 yaş üzeri kadınlarda göz çevresi için ayrı bir nemlendirici krem kullanılması gerekir. Nemlendiricinizin parfüm ve paraben içermediğinden emin olun.

Ne Zaman Peeling Yapılır?

Peeling, ölü deri soyma işlemidir. Evde doğal yöntemlerle ya da hazır olarak satılan kozmetik ürünler ile rahatlıkla cildinizi arındırabilirsiniz. Peeling işlemlerinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise mutlaka akşam saatlerinde uygulanması gerekir. Üst tabakası incelen cildin soğuk, sıcak hava ve darbelerden korunabilmesi için yatmadan birkaç saat önce yapın ve cildinizi iyi bir şekilde nemlendirin. Böylece cildiniz onarılmaya başlayacaktır.

Sivilceli ciltlere kesinlikle peeling yapmayın. Granüllü olan kısımlar sivilcelerin dağılmasına ve ciltte bakteri oluşumuna neden olabilir. Aktif sivilce olmadığı dönemde ise iz tedavisi için mutlaka peeling kullanın.

Yeterli Su İçin

Güzel bir cildin vazgeçilmezleri arasında yeterli su tüketimi vardır. Cildin nem dengesinin korunması, toksinlerin atılması, kan dolaşımının düzenlenmesi ve organların sağlıklı çalışmasını sağlayan su size güzellik olarak dönecektir. Vücudunuzun ihtiyaçlarına bağlı olarak günde en az 2 ile 3 lt arasında su içmeye özen gösterin. İçine ekleyebileceğiniz birkaç damla limon su tüketme isteğinizi arttırabilir ve toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

Uyku

Tüm vücudun kendisini yenilediği dönem olan uyku güzellik içinde oldukça önemlidir. Yenilenme ve onarılmanın en yüksek olduğu uyku için sağlıklı bir ortam şarttır. Günde en az 7 saat uyumaya ve dinlenmiş olarak uyanmaya özen gösterin.

Haftada 2 Gün Cildi Dinlendirin

Makyaj yapmayı seviyor ya da işiniz gereği makyaj yapmak zorunda kalıyor olabilirsiniz. Cilt yüzeyinin hava alması ve yenilenebilmesi için haftada en az 2 gün cilde makyaj yapmayın. Sadece nemlendirici krem ya da yüksek koruma özelliğine sahip güneş kremlerini tercih edebilirsiniz.