Saç çıkaran yağlar nelerdir? Saç çıkaran kür ve maske tarifleri ile saçlarınızı hızlı bir şekilde hacimli ve gürleşmesini sağlayacağız. Saç dökülmesi sonrası saç çıkaran doğal bitkisel yağlar ile saçlarınızı gürleştirebilirsiniz. Nane yağı, argan yağı, jojoba yağı, fındık yağı, menekşe yağı ve haşhaş yağı ile eski gür saçlarınıza kavuşmanız mümkün.

Saçlarınız dökülüyor ise bu soruna bu yağlar ile hem dökülme sorununuz ortadan kalkacak hemde saçlarınız gür ve daha sağlıklı olacaktır.

Saç Çıkaran Yağlar Nelerdir?

Argan yağı, jojoba yağı, nane yağı, fındık yağı, menekşe yağı ve haşhaş yağı gibi doğal yağlar saç dökülmenize iyi gelip saçlarınızı sağlıklı hale getirecektir.

sac_cikaran_nane_yagi_kuru_tarifi.jpg


Saç Çıkaran Nane Yağı

En iyi saç çıkaran yağ olarak nane yağını önerebiliriz. Saç çıkarma özelliği olan nane yağı hem saçlarınızı gürleştirir hemde kokusu için tercih edebilirsiniz. Nane yağı saç çıkarma yöntemlerinde en çok tercih edilen yağdır. Nane yağı saç kuruluğunu önler, kaşıntı, kepek gibi saç derisindeki cilt problemlerine iyi gelmektedir. Saçlarım hem sağlıklı hemde güzel koksun istiyorsanız tercihiniz bu yağdan yana olmalı...

sac_cikaran_argan_yagi.jpg


Saç Çıkaran Argan Yağı


Saç çıkaran yağlar için en çok kullanılan yağ ise argan yağıdır. Argan yağı ile saçlarınız pırıl pırıl parlar ve dolgun saçlara sahip olabilirsiniz. Kolay bulunan bir yağ olmasından dolayı en sık kullanılan yağdır. Argan yağı içeriğinde omega 3, E vitamini ve Omega 9 olması saçları besler ve güçlendirir. Doğal bir saç nemlendiricisidir. Saçların hızlı uzamasınıda sağlamaktadır.

Saç Çıkaran Fındık Yağı

Fındık yağı saç dökülmelerini önleyen aynı zamanda kepekler ile savaşan iyi bir saç çıkaran yağdır. Fındık yağının içeriğinde bulunan B1, B2 ve B6 vitaminleri sayesinde saçların güçlenmesini ve yumuşamasını sağlar.

Saç Çıkaran Menekşe Yağı

Saçlarınız kurumuş, yıpranmış ve dökülüyor ise menekşe yağı en iyi yağ tavsiyesidir. Menekşe yağını her banyo sonrası saçlarınıza kullanabilirsiniz. Saçlarınıza hem parlaklık verir hemde güzel koku yayar. Saç köklerinizi besler ve saçınızı güçlendirir.

jojoba_yagi_sac_cikarma_yontemi.jpg


Saç Çıkaran Jojoba Yağı

Jojoba yağı genelde saç derisi ve saç kepeği sorunlarında kullanılan bir yağdır. Jojoba yağı saçlara hacim ve gür görünmesini sağlar. Badem yağı ve zeytinyağı ile karıştırırsanız saçlarınızın hızlı uzamasını sağlar. Jojoba yağını saç kremi ile birlikte kullanabilirsiniz.

Saç Çıkaran Haşhaş Yağı

Saç çıkaran bir diğer yağ ise haşhaş yağıdır. Haşhaş yağı saçları onaran ve dökülen saçları tedavi eden bir yağdır. Aynı zamanda saçların uzamasında ve kepek soruna iyi gelen doğal yağdır. Haşhaş yağı ile saçlarınızı korur ve saç çıkarma hızını arttırabilirsiniz.

sac_cikaran_kur_tarifi_bitkisel_dogal.jpg


Saç Çıkaran Yağ Maskesi Tarifi

Malzemeler;
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı çörekotu yağı
  • 1 çorba kaşığı defne tohumu yağı
  • 1 çorba kaşığı maydanoz tohumu
Saç Çıkaran Kür Nasıl Yapılır?
Malzemelerin hepsini kasede karıştırın. Daha sonra saçlarınızın diplerine masaj yaparak iyice hepsini sürün. Saç diplerinize güzelce yedirdikten sonra saçlarınızı streç filmle sarın. 2 saat bekletin ve daha sonra ılık su ile durulayın. Bu saç çıkaran yağ maskesini haftada 1 kez uygulayın.

Sac_Cikaran_Bitkisel_Yag_Kuru_Maskesi_Tarifi.jpg


Saç Çıkaran Kür Tarifi

Malzemeler;
  • 1 tatlı kaşığı (5 gram) ısırgan yağı
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak yağı
  • 1 tatlı kaşığı badem yağ
  • 1 tatlı kaşığı biberiye yağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı çam yağı
Saç Çıkaran Kür Nasıl Yapılır?
Malzemelerin tamamını bir şişede iyice karıştırın. Hazırladığınız saç çıkaran kür karışımını saç diplerine masaj yaparak iyice yedirin. Bu saç çıkaran kür karışımı haftalık olarak yapacağız. İlk hafta her gece sürmelisiniz. 2. hafta 2 gecede 1 sürmelisiniz ve 3. hafta 3 gecede 1 masaj yaparak saç diplerine sürmelisiniz. Saçlarınızı durulama yaparken doğal zeytinyağlı sabun kullanabilirsiniz. Durulama yapacağınız zaman 2 litrelik bir suya bir çay bardağı üzüm sirkesi ile saçlarınızı güzelce durulayın. Uygulama süresi 45 gündür. Bu uygulama ile sonuç olarak 20 gün içinde saç dökülmeniz durur ve 25 gün sonra yeni saçlarınız çıkmaya başlar.

sac_cikaran_yaglar_dogal_bitkisel_kur_maske_sac_uzatma.jpg

Sizlerinde bildiğiniz uyguladığınız saç çıkaran yöntemleriniz var ise yorum olarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Diğer saç çıkaran yöntemler;

Sığır iliği ile Saç Çıkarma Yöntemi İçin Tıklayın !
Saç çıkaran ve gürleştiren doğal kür tarifi için Tıklayın !
Saç çıkaran ve besleyen kekik yağı kürü için Tıklayın !
Bıldırcın yumurtası ile saç gürleştirme maskesi için Tıklayın !
Saç Gürleştiren En Etkili 3 Doğal Maske Tarifi İçin Tıklayın !
Saç Tellerini Kalınlaştıran Sarımsak Maskesi