Saç diplerindeki hoş olmayan kokuları yok edebilmeniz için tavsiyelerimiz var. Saç derisindeki kötü kokuyu gidermek için doğal yöntemler nelerdir? Kötü koku nasıl giderilir?

Saç diplerinde farklı nedenlere bağlı olarak hoş olmayan ve rahatsız edici kokular oluşabilir. Saçın uzun süre temizlenmemesi ya da bakteri ve mantarlara bağlı olarak oluşan kötü kokuya doğal yöntemler ile çare bulabilirsiniz. Saçınızı düzenli olarak derinlemesine temizlemeyi ihmal etmeyin. Saçın yıkandıktan sonra iyi kurutulmaması da kötü koku oluşumuna neden olabilir.

sac_koku_kotu_koku_giderme.jpg


Saç Köklerindeki Kötü Kokudan Kurtulmak İçin

Portakal Yağı

Hazırladığınız saç maskelerinin içine birkaç damla portakal yağı ekleyebilirsiniz. Sirkeli suyun içine de birkaç damla portakal yağı ekleyebilirsiniz ve durulama suyu olarak kullanabilirsiniz.

Lavanta Kürü

1 çorba kaşığı lavantayı iki bardak suyun içinde kaynatın. Ocağın altını kapatın ve ılık bir hale gelince süzün. Hazırladığınız karışımla saçınızı durulayın. Bu karışımı haftada bir defa uygulamanız yeterli olacaktır.

Saf Elma Sirkesi

Bir litre suyun içine 4 çorba kaşığı saf elma sirkesi ekleyin. Banyoda son durulama suyu olarak kullanın. Saç köklerindeki bakterilerin yok edilmesini sağlayan doğal antibakteriyel özelliği bulunan elma sirkesinin içine birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz.

Karbonat

Saç dibindeki kötü kokunun nedeni olan ph seviyesinin normale dönmesine yardımcı olabilir. Bir kaşık karbonatı iki bardak su ile karıştırın ve saçlarınıza bu suyu dökün. 5 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayabilirsiniz.

Saçlarınızı çok sıcak su ile yıkamaktan kaçının. Yağlı saç diplerinde kötü koku daha fazla oluşabilir. Kimyasal madde içeriği az olan şampuanları tercih edin.