Yoğun saç dökülmeleri olan kişilerde görülen saç azalmasını engellemek için doğal kürler vardır. Saç dökülmelerini durduran kimyon kürü nasıl yapılır? Koparak dökülen saçlarınızı koruyan ve yeni saç çıkmasına yardımcı olan kimyon kürü hakkında bilmeniz gerekenler var.

Kimyon sağlık açısından birçok faydası olan bir baharattır. Doğal ve kimyasal koruyucu madde içermeyen kimyon ile cilt ve saçlarınızı koruyabilirsiniz. Kimyon kürünün saça faydaları ve nasıl yapılması gerektiğini sıraladık.

kimyon_kuru_tarifi.jpg


Saçları Koruyan Kimyon Kürü Nasıl Yapılır?

  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • 2 çorba kaşığı saf zeytin yağı
  • 1 çorba kaşığı susam yağı

Hazırlanışı

Kimyon, zeytin yağı ve susam yağını karıştırın. Saç köklerinize masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızı streç film ile sarın ve 20 dakika bekleyin. Şampuanlayın.

Saç dökülmelerini durdurmak için dışarıdan uyguladğınız maskeler yeterli olmayabilir. Günlük beslemme tüketiminize de özen göstermeniz gerekir.

Saç dökülmelerini engellemek için saçlarınızı yıkadığınız şampuan, saç bakımları ve sonrasındaki işlemler önemlidir. Isı içeren işlemlerden uzak durun ve saçlarınızı taradığınız fırçanın kaliteli olmasına özen gösterin.

Ek Bilgi

Koparak dökülen saçlarınızın neden döküldüğünü araştırmanız gerekir. Vücudunuzdaki eksiklikler ya da rahatsızlıklar saç dökülmesine neden olabilir. Bu durumda uyguladığınız dış bakımlar yeterli olmayacaktır. Doktorunuza danışmalısınız.

Saç Dökülmesi Neden ve Çözümleri için Tıklayın !
Saç Gürleştiren En Etkili 3 Doğal Maske için Tıklayın !
Saç Uzatan Saç Derisi Masajı için Tıklayın !