Saçlarının azalmasından şikayetçi olanlar için özel bir kür tarifi var. Saç dökülmesini tamamen durduran hindistan cevizi kürü nasıl yapılır? Hindistan cevizi sütü ve yağının etkili bakımı ile saçlarınız hiç olmadığı kadar bakımlı görünebilir.

Hindistan cevizinin cilt ve saç bakımındaki büyük etkisi asyalı kadınlar tarafından binlerce yıldır kullanılıyor. Dünyada son dönemde güzellik maskelerinin vazgeçilmezi haline gelen bu doğal üründen hazırlayabileceğiniz kür ile saç dökülmesini durdurabilirsiniz.

Hindistan cevizinin içinde yüksek miktarda bitkisel protein ve sağlıklı yağ bulunur. Bu içeriği ile saç köklerinin bakımı yapar ve güçlenmesini sağlar. Saç derisindeki ph seviyesinin normale dönmesinde etkilidir. Sağlıklı saç kökleri dökülmez ve hızlı uzamaya başlar. Doğal yağ desteği ile saçın parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Cilt ve saç bakımlarının en sevilen yağı olan hindistan cevizi ile saç sorunlarını yok edebilirsiniz.

hindistan_cevizi_sutu_kuru_sac_maskesi.jpg


Hindistan Cevizi Kürü Nasıl Hazırlanır?

3 yemek kaşığı aleo vera jeli

Yarım su bardağı hindistan cevizi sütü

Hazırlanışı

Hindistan cevizi sütü ve aleo vera jelini karıştırın. Yumuşak bir kıvama geldiğinde saçınızın tamamına uygulayın. Saçınızı toka ile topladıktan sonra 25 dakika bekleyin ve şampuanlayın.

Bu maskeyi haftada bir defa tekrarlamanız yeterlidir. Saç dökülmesini engellemek için maskenin düzenli kullanılması gerektiğini unutmayın.

Ek Bilgi

Hindistan cevizi sütünün organik ve koruyucu madde içermemesine dikkat edin. Evde kendiniz hazırladığınızda daha etkili bir kür haline gelecektir.

B vitamini saç köklerinin beslenmesinde etkilidir. Yoğun saç dökülmesinden şikayetçiyseniz bir ampul B vitaminini maskenin içine ekleyebilirsiniz.

Yoğun saç dökülmesinin temelindeki sorunu doktorunuzdan öğrenmeniz gerekir. Yetersiz beslenme ya da hormonal düzensizliklerden kaynaklanan saç dökülmelerinde dışarıdan yapılan bakımlar istediğiniz etkiyi göstermeyecektir.