Bitkisel yağlar saçları çoğaltır. Piyasada bu amaçla kullanılan çok çeşitli bitkisel saç bakım yağları bulunur. Bu yazımızda Saçı uzatan yağlar ve/veya saç çıkaran yağlararasında en faydalı olanlar hakkında kısa bilgiler sunuyoruz. Esansiyel yağlar damıtma veya buharlaştırma gibi yöntemler kullanılarak bitkilerden ekstrakte edilen bitkisel yağlardır. Bitkisel yağlar öncelikle kokuları ile dikkat çekerler. Fakat bunun yanı sıra sağlık için yararlı olabilecek güçlü kimyasal bileşikler de içerirler.

Uçucu yağlar hem çok etkili olmaları, hem de çok düşük yan etkiye sahip olmaları nedeniyle homeopatik ilaçlarda sıklıkla kullanılır. Uçucu bitkisel yağların sağladığı yararlardan birisi de, saç sağlığını iyileştirmektir. Farklı yağlar saçın uzamasına yardımcı olabileceği gibi saçın güç ve parlaklık kazanmasına da yardımcı olabilirler.

sac_gurlestiren_yaglar-600x400.jpg


Nane Esansiyel Yağı
Nane bitkisel yağı uygulandığı alanda kan dolaşımını arttırır. Bu etki anajen (büyüyen evre) fazda saç uzamasını desteklemeye yardımcı olur. Fareler üzerinde yapılan bir çalışmada nane yağının farelerde saç uzamasını ve saç folikül sayısını arttırdığı bulunmuştur.

Biberiye Esansiyel Yağı
Biberiye bitkisel yağ kullanımı hem saç kalınlığını arttırır hem de saç uzamasını destekler. Biberiye yağı, hücresel üretimi iyileştirebilen mükemmel bir seçimdir.

Sedir Ağacı Esansiyel Yağı
Sedir ağacı bitkisel yağı kafa derisindeki yağ üreten bezleri dengeleyerek, saç uzamasını hızlandırır. Sedir ağacı yağının saç dökülmesini önleyici etkisi de vardır. Bütün bunların yanı sıra kepek ve saç dökülmesi tedavisine yardımcı olabilecek antifungal ve antibakteriyel özelliklere de sahiptir.

Limon Esansiyel Yağı
Limon bitkisel yağı sağlıklı bir saç derisine sahip olunmasını sağlar. Limon esansiyel yağı özellikle kepek giderme tedavisinde etkilidir.

Kekik Esansiyel Yağı
Kekik bitkisel yağı saç derisini canlandırır. Böylelikle saç dökülmesini önler ve saç uzamasını destekleyerek hızlandırır. Kekik, diğer esansiyel yağlarla karşılaştırıldığında içerdiği bileşenler bakımından özellikle güçlüdür.

Saç Uzatan ve Gürleştiren İncir Maskesi Tarifi Tıklayın !

Hızlı Saç Uzatan Soğan Kürü Tarifi Tıklayın !

Evde Doğal Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri Tıklayın !


İnce Saçları Gürleştiren Tarifler Tıklayın !