Saçların dökülmesine neden olan güçsüz saç köklerinize bakım yapmak için doğal bir maske tarifi paylaşıyoruz. Saç köklerini besleyen kefir maskesi ile saçların dökülmesini engeller ve gürleştirebilirsiniz.

Güçsüz saç kökleri koparak dökülmelere neden olur. Beslenemeyen saç köklerinin gürleşmesi de zorlaşacaktır. Protein içeren kefir maskesi ile saçın temel yapı taşları olan keratin ve arginine desteği sağlayabilirsiniz. Saçlarınızın canlılığı kazanmasını sağlayan ve yeni saç köklerinin oluşmasını sağlayan bu doğal kürü saçlarınıza bakım yapmak için düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

kefir_maskesi_sac_gurlestirme.jpg

Kefir Maskesi Nasıl Yapılır?

Yarım çay bardağı doğal kefir (meyveli ürünleri kullanmayın),

Yarım çay bardağı doğal elma sirkesi,

2 çorba kaşığı portakal suyu

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir kabın içinde homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Benmari usulü ısıtın. Ilık olduğunda saç köklerine masaj yaparak uygulayın.

30 dakika beklettikten sonra şampuanlayabilirsiniz.

Bu maskesinin saç köklerine daha fazla etki edebilmesi için temiz saça uygulamalısınız.

Kefir maskesini 10 günde bir defa tekrarlayabilirsiniz.

Maskenin İçindekiler Ne İşe Yarıyor?

Kefir

Saç köklerinin beslenmesini sağlar ve yeni saç oluşumunu destekler. Saçın ihtiyacı olan kalsiyum ve protein desteği sağlar. Zayıflayan saç tellerinin güçlenmesini sağlar.

Elma Sirkesi

Yeni saçların oluşmasını sağlamak için doğal detoks uygular. Saç köklerindeki kimyasal maddelerin çıkarılmasını sağlar. Saç dökülmelerini azaltır.

Portakal

Saçın nemlendirilmesini sağlar. Hızlı uzamasına yardımcı olur. Yıpranmalara karşı saçların direncini arttırır. Saçların parlamasını sağlar.

Saç köklerinizin güçlenmesini sağlamak için düzenli bakımlarınızı ihmal etmemeniz gerekir. Sağlıklı beslenmek saçlarınızın güçlenmesini sağlar. Demir içeren besinlere ağırlık vermelisiniz.