Saç sağlığı için ciddi bir sorun olan saç ve kaş nezlesi neden olur? Nasıl tedavi edilir? Belirtileri nelerdir? Saç köklerinde yanma, batma ve dökülmeler ile ortaya çıkan bu durum nasıl engellenir?

Saç nezlesini isim olarak ilk defa duyuyor olabilirsiniz ancak bir çok kadın hayatının bir döneminde bu sorunu yaşamış olabilir. Saç bakımlarının ihmal edilmesi, saçın toplanma şekline bağlı olarak ortaya çıkan ve büyük oranda koparak dökülmelere neden olan saç nezlesine karşı önlem alınması gerekir. Kış aylarında daha fazla görülen saç ve kaş nezlesi, dökülmeler sonucu saç ve kaş yapınızın bozulmasına neden olabilir.

sac_nezlesi.jpg


Saç ve Kaş Nezlesi Neden Olur?

Saçların bakımının ihmal edilmesi saç nezlesinin en önenmli nedenidir. Yukarıdan sıkı toplanmış saçlar, saç derisinin yağlı kalması sonucunda bakteri üremesi ve hava almaması, uzun saçlı kadınların saçını iyi kurutmadan soğuk havaya çıkması en önemli nedenleridir. Kaş nezlesinin temelinde ise kaş boyalarının iyi bir şekilde çıkarılmaması, kullanılan kalitesiz kaş şekillendirme ürünleri yer alır. Saç ve kaş kökleri zaman içinde gücünü kaybeder ve yoğun bir şekilde dökülmeye başlar.

Belirtileri Nelerdir?

Saç köklerinde yanma, ağrı, batma hissi en önemli belirtileri arasında yer alır. Saçını devamlı sıkı bir şekilde toplayan kadınlarda saçın ön kısımlarında açılmalar gözlenebilir. Saçlarınızda gözle görülen yoğun dökülmeler oluşur. Saçlarınızı hareket ettirken ya da elinizle dokunduğunuzda ağrı hissedebilirsiniz. Kaş nezlesinde ise kaş kökleriniz makyaj yaparken ya da boyarken dökülür. Zayıflayan kaş köklerinin tedavi edilmesi zor olabilir.

Saç ve Kaş Nezlesi Nasıl Tedavi Edilir?

Saçlarınızda bu belirtiler başladıysa saç nezlesi olabilirsiniz. Şiddetli dökülmelerden şikayetçi iseniz doktara başvurabilirsiniz. Saçlarınıza uyguladığınız bakımlarda değişiklikler yapmalısınız. Saç köklerini güçlendirecek bakımlar uygulayabilirsiniz. Dökülme karşıtı şampuanları deneyebilirsiniz. Saçlarınızı kurutmadan dışarı çıkmayın. Evde saçlarınızı toplamayın, dağınık saç kullanmakta zorlanıyorsanız gevşek bir örgü yapabilirsiniz. Saçlarınızı soğuk havanın ve rüzgarın etkisinden korumak için eşarp ya da şapka kullanabilirsiniz.

Kaşlarınızın daha sağlıklı olması için kaş güçlendirici hint yağı ve tatlı badem yağı karışımlarını deneyebilirsiniz.