Binlerce yıldır kadınların güzellik ve saç bakım sırları arasında yer alan saça parlaklık veren doğal malzemeleri sizin için sıraladık. Bu yöntemler ile canlı ve hacimli saçlara kavuşabilirsiniz.

Dünya kadınlarının binlerce yıldır saç bakımlarında kullandığı ve nesilden nesle geçen doğal güzellik malzemelerini sizin için sıraladık. Saçlarınıza doğal ışıltı ve parlaklık kazandıran bu bitkisel malzemeleri nasıl kullanmalısınız?

dogal_sac_parlatici_sirke.jpg


Sirke

Saçı parlatma ve canlandırma özelliği bulunan sirkeyi doğrudan uygulamak yerine 1 litre suyun içine bir bardak sirke ekleyerek saçlarınızı durulayabilirsiniz.

bal_sac_bakimi.jpg


Bal

Yumuşatma ve hacim kazandırma özelliği bulunan balı doğal bakımlarda maske halinde kullanabilirsiniz. Tatlı badem yağı ile karıştırıp saçlarınıza uygulayın ve birkaç saat bekletin.

zeytin_yagi_sac_parlatma.png


Saf Zeytin yağı

Kullandığınız zeytin yağının saf ve organik olduğundan emin olmalısınız. Yemeklik olarak satılan hazır zeytin yağlarının içerisindeki ph seviyesi saçınız için uygun olmayacaktır. Doğrudan saçınıza uygulayarak ya da doğal bakım ürünleri ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

sac_parlatma_hindistan_cevizi_yagi.png


Hindistan Cevizi Yağı

Son dönemde popüler hale gelmiş olan hindistan cevizi yağı aslında binlerce yıldır asyalı kadınların gözdesi olarak cilt bakımlarında kullanılıyor. Birkaç çorba kaşığı hindistan cevizi yağını saçınıza uygulayıp birkaç saat saçınızda bekletebilirsiniz.

sac_parlatma_muz.jpg


Muz

Saçları parlatma ve vitamin desteği sağlama özelliği bulunan muzu saçınıza uygulamadan önce bilmeniz gereken önemli bir nokta var. Muzu tamamen ezmiş ve püre haline getirmiş olmalısınız. Zeytin yağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

sac_parlatan_dogal_maske.jpg


Tatlı Badem Yağı

Yüksek E vitamini içeren ve saçı parlatan tatlı badem yağını düzenli olarak kullanmanız gerekir. Maske haline getirmeden kullanabileceğiniz gibi doğrudan saçınıza da uygulayabilirsiniz.