Saçınızı ısı ile şekillendirmeyi seviyor ancak saçınız zarar gördüğü için bu işlemlerden uzak duruyor olabilirsiniz. Saça zarar vermeden maşa ve düzleştirici nasıl yapılır? Saç yapısında hasara yol açmadan istediğiniz saçlara sahip olabilmeniz için püf noktaları hazırladık.

Her gün maşa ve düzleştirici yaptığınızda saçlarınızda zaman içinde yıpranma ve kırılmalar oluşur. İnce telli saçlarda ise bu hasarı onarmak daha zor olacaktır. Saçlarınıza doğru şekilde ısı veren şekillendirme işlemleri uyguladığınızda hasarı en az seviyeye indirebilirsiniz. Saçlarınızda maşa ve düzleştirici kullanmadan önce bu yazıya göz atabilirsiniz.

Doğru Maşa ve Düzleştirici Seçimi

Saçlara doğrudan temas eden bu ürünlerin metal yerine seramik kaplamadan oluşması gerekir. Kabaran saçlara sahipseniz seçtiğiniz maşa ve düzleştiricinin iyon özellikli olmasına özen gösterin. Elektrikli alet olduğu için kullanım kılavuzunu okumadan çalıştırmayın.

Doğru Isıyı Bulun

Saçların maşa ve düzleştiriciden hasar almasının en önemli nedeni saça uygun olmaya ısıda şekil verilmesidir. Saç tellerinin kalınlığı ve saç yoğunluğunuza bağlı olarak ısı seviyesi seçmeniz gerekir. İnce telli saçlarda 170 dereceden fazla ısı kullanmamaya özen gösterin.

Doğru İşlemi Yapın

Saçlarınızda maşa ve düzleştirici kullanırken uzun süre aynı alanda kalmayın. Saçınıza zarar vermemek için işlem süresini kısa tutun. Saçınıza istediğiniz şekli verdikten sonra soğuyana kadar saça dokunmayın. Sıcak saçın bozulması ve kabarması daha kolay olacaktır.

Saçı Koruyun


Yüksek ısı saça zarar vereceği için saçınızı ısı içeren işlemden önce korumaya almanız gerekir. Isıya karşı koruma özelliği bulunan saç serumlarını kullanmayı ihmal etmeyin. Isıya karşı saçlarınızı koruyabilmek için doğal yağları da kullanabilirsiniz.

Saçı Nemlendirin

Saçınızın aşırı kuru uçlara sahip olması kırık oluşumunu arttıracaktır. Saç köklerinden uçlarına kadar düzenli olarak yoğun nem maskeleri kullanabilirsiniz.

Susam ve Hindistan Cevizi Yağı

Sürekli saçına düzleştirici ve maşa kullanan kişilerin haftada bir ya da iki defa susam yağı ve hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Bir saat saçınızda bekletmeniz yeterli olur.

Saçınızı İyi Kurutun

Duştan sonra saç kökleriniz tamamen kurumadan düzleştirici ve maşa kullanmak saçınızın kabarmasına ve daha fazla yıpranmasına neden olur. Kurutma makinası ile dalgalı ya da düz bir şekilde kurutmak ısı veren işlem sürenizin kısalmasına yardımcı olabilir.