Saç uzatmak için kullanılan soğan suyunu daha önce duymuş olabilirsiniz. Saçı canlandıran ve gürleştiren soğan maskesi ile saçlarınızın daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz.

Soğan içinde A, B ve C vitaminleri, magnezyum bulunduran sağlıklı bir besindir. Saç bakımlarında ihtiyacınız olan doğal vitamin desteğini alabilmek için soğandan yapılmış doğal maskeleri kullanabilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz ve kimyasal madde içermeyen soğan saç maskesi ile yıpranmış saçlarınızı onarabilir ve daha gür bir hale getirebilirsiniz.

sogan_suyu_sac_uzatma.jpg

Saça Soğan Maskesi Tarifi

1 orta boy soğan

1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

5 damla çay ağacı yağı

Hazırlanışı

Bu tarifte beyaz soğan kullanmanız gerekir. Soğanın dış kabuklarını soyun ve 4 parçaya bölün bir bardak suyun içinde 5 dakika kaynatın. Ilık bir hale gelince süzün.

Soğan suyunun içine bir kaşık hindistan cevizi yağı ve 5 damla çay ağacı yağını ekleyin.

Hazırladığınız karışım ile saçlarınıza masaj yaparak saç kök ve uçlarınızı yıkayın. Fazla suyu saçınızdan aldıktan sonra saçınızı toka ile toplayın.

Bu şekilde birkaç saat bekleyin ve saçınızı şampuanlayın ve saç kremi kullanın.

Soğan maskesini haftada bir defa uygulamaya özen gösterin. Çok kuru saç tipine sahipseniz çay ağacı yağı eklemeyin. Çay ağacı yağı yoğun kurutucu etki gösterebilir.

Soğan Suyu İle Saç Uzatmak İçin

Bir tane soğanı 2 bardak suyun içinde kaynatın ve saçlarınızı bu su ile durulayın. Saçınızda en az bir saat bekletin. Soğan saçın beslenmesini sağlar ve saçların kısa sürede uzamasına yardımcı olur. Saç uzatan soğan suyu kürünü haftada bir defa tekrarlayabilirsiniz.