Saçlarınızın yapısı doğuştan gelir. Dışarıdan uygulayacağınız müdahaleler ise size kalmıştır. Az olan saçlarınızı bakımlar ile olduğu kadar doğru yöntemler ile olduğundan çok daha gür gösterebilirsiniz. Saçlarınıza hacim kazandırmak için bu taktikleri mutlaka deneyin.

Saçı Fazla ve Hacimli Gösterme Yöntemleri
Saçınızı Kuruttuktan Sonra Tarayın
Saçlarınızın kırılmaması için hafif nemli halde iken tarayın. Sönük saçınızı canlandırmak için tamamen kuruttuktan sonra geniş fırça ile tarayın.

sac_tarama.jpg


Gür Atkuyruğu İçin
Saçınız az ise topladığınızda daha az duracaktır. Saçınıza at kuyruğu yaparken iki adımda toplanılan bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Dalgalı Saç Hacim Katar
Saçınızı ısıdan uzak bir şekilde dalgalı hale getirmek için hafif nemli iken bu şekilde toplayabilirsiniz. Bir püf noktası olarak az saçı olan kadınlar hacim veren dalgalı modelleri tercih etmelidir.

Kuru Şampuanlardan Yararlanın
Çabuk yağlanan ve sönük saçlara sahipseniz saçınıza gün içerisinde kuru şampuan kullanın. Bu hacim kazandırır. Yağlı görünümü engeller.

Kalın Bir Örgü Elde Edin
Az olan saçınız örüldüğünde ortaya çıkan görüntü sizin için cezbedici olmayabilir. Ördüğünüz saçınızı elinizle hafifçe açın. Kenarlardan hafifçe çıkmış saçlar bırakın. Böylece daha kalın bir örgü izlenimi yaratırsınız.

Şekil Verdikten Sonra Kurutun
Saçınıza şekil verdikten sonra saçlarınızı öne atıp hafifçe kuruttuğunuzda fazladan hacim kazandırmış olursunuz. Bu işlemi fön makinasını saçınızdan uzak tutarak yapın. Böylece şekli bozulmamış olur.

Tersi Yönde Ayırabilirsiniz
Saçlarınızı tersi yönde ayırdığınız zaman aynı yöne sabitlenen saç yatışmak istemez ve hacimli bir görünüm oluşturur.

Saç Spreyi İle Hacim Verin
Saçınıza hacim verdikten sonra uzun saatler etkisini gösterebilmesi için saç spreyi kullanmayı ihmal etmeyin.