Güneşin cildinize ve saçınıza teması önemlidir. Güneşin zararlı etkilerinden korunabilmek için cildinize güneş kremi uygularken saçınızı da ihmal etmemeniz gerekir. Saç tellerinizin hassas ve kırılgan yapısı ile yaz aylarında çabuk yıpranır. Yazın saç renginizdeki açılmanın temel nedeni ise saçlarınızdaki yıpranmadır. Saç bakımında kullandığınız şampuan ve saç kremlerinin içeriğine dikkat etmeniz gerekir.

Saç tellerinin yapısı hassas ve çabuk kırılmaya müsaittir. Güneşe bağlı saç yıpranmalarının önüne geçebilmeniz mümkündür. Kullandığınız saç ürünlerinin içeriğinde güneşten koruma özelliği olup olmadığına özen gösterin. İçerik kısmında UV karşıtı olan ürünleri tercih edin. Etiket kısmında SPF içerir yazısının olup olmadığına dikkat edin.

Günümüzde özellikle organik içeriğe sahip olan şampuan ve saç bakım ürünlerinin birçoğunda güneşten korumaya yönelik içerikler vardır.

Saçınızı güneşten koruyabilmek için özel içerikli ürünleri kullanmak istemiyorsanız özellikle yaz aylarında susam yağı ile saç maskeleri hazırlayabilirsiniz. Susam yağı 30 SPF koruma özelliğine sahiptir. Saçınız için yeterli olacaktır.