Saçlarının çabuk uzamamasından şikayetçi olan kadınların sayısı oldukça fazladır. Peki saç uzamamasının temel nedenleri nedir? Saç tipi, saç rengi gibi saç uzaması da genetik özelliklere bağlıdır. Aileden gelen genler ile belirlenen bir durumdur. Bu en önemli nedenin yanı sıra çevresel faktörlere bağlı olarak saç uzaması artar ya da yavaşlayabilir.

Saçlarınızın uzamasını etkileyen çevresel faktörlerin başında ise yanlış saç bakım rutinleri ve yetersiz beslenme yer alır. Yanlış saç bakım rutinleri, doğru ürünleri kullanmamak, saçların çabuk kırılmasını sağlayan ısı veren işlemler, düzenli olarak uygulanmayan nemlendirici ve güçlendirici bakımlar vardır.

Yetersiz ve dengeli beslenmemek saçların uzamasını doğrudan etkiler. Saç köklerine yeterli besin ulaşmaması saçın uzamasını engeller ve dökülmesine neden olabilir. Beslenmenizde protein ve demir içeren gıdalara ağırlık vermelisiniz. Yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, badem, fındık, taze meyveler saçınızın uzamasını hızlandıracaktır. Saç kökünün beslenmesini sağlayacak zeytin yağı, fındık yağı gibi yağlara sofranızda yer vermelisiniz.

Saçlarının hızlı uzamasını isteyen kişilerin bunun bir süreç olduğunu yaşam tarzında ve yeme alışkanlıklarında yapacağınız değişiklikler sonucu gerçekleşeceğini unutmaması gerekir. Saçların uzaması kısa sürede gerçekleşmez ancak doğru bakımlar ile saçınızdaki kırılmaları engelleyebilirsiniz. Haftalık saç kökünü besleyen maskeleri mutlaka uygulamalısınız. Saçınızı korumayı ihmal etmeyin.

Hızlı saç uzatma maskemize göz atabilirsiniz !