Saçların çabuk yağlanması ve kirlenmesinin en önemli nedeni genetik faktörlere bağlı olan saç tipidir. Saç tipinizi değiştirmeniz mümkün olmasa da doğru uygulamalar ve saç bakımları ile saçınızı yıkama aralığınızı uzatabilirsiniz.

Elinizi Devamlı Saçınıza Götürmeyin


Saçlarınızla oynamayı seviyor olabilirsiniz ancak elinizdeki kirler doğrudan saçınıza temas etmiş olur. Devamlı hareket halinde olan saç telleri daha çabuk yağlanır.

Su Kullanımı

Saçlarınızı daha önceden kaynatılarak arındırılmış su ile yıkadığınızda çok daha az yağlanmış olur. Ortalama 38 derecelik sıcaklık yeterli olacaktır. Kireçli su kullanımı saçların çok fazla kurutur ve saç daha çabuk yağlanır.

Durulama Sonrası Ürünler

Saçı nemlendirme ve yumuşatmak için kullanılan ürünler saçın daha çabuk yağlanmasına neden olabilir. Saç kremi, serumlar ve spreyler saç köklerinin çabuk kirletir. Bu ürünlerin kullanımını minimum seviyede tutmalısınız.

Tarama

Saçlarınızı sık sık taramayın. Artan kan akışı ve dış darbe ile saç kendisini korumaya alır ve daha fazla yağ üretmeye başlar. Günde bir ya da iki defa taramak yeterli olacaktır.

Saçlarınızı Kendi Haline Bırakın

Saçlarınızı her gün yıkamaya başladığınızda saç daha fazla yağ üretir. Bunun nedeni dipte oluşan kuruluğu yok etmektir. Evde olduğunuz günlerde saçlarınızı yıkamayın. Saçın kendi ürettiği doğal yağ saç köklerinin de beslenmesine yardımcı olur.