Avokado, saçınızın sağlıklı ve güçlü büyümesi için ihtiyaç duyduğu tüm besin ve vitaminlerle doludur! Avokado yağı, cilde hızla emilebildiği için öncelikle kozmetik için işlenir. Aynı zamanda, yüksek tekli doymamış yağ ve oleik asit içeriği ile piyasadaki en sağlıklı yemeklik yağlardan biridir. Avokado yağı diyet için mükemmel olmakla kalmaz, aynı zamanda E vitamini (antioksidan) ve esansiyel yağ asitleri bakımından zenginliği sayesinde saça da birçok faydası vardır. Avokado yağı hızlı saç uzamasını destekler ve saçınıza parlaklık kazandırır. Saçları nemlendirmenin yanı sıra, saç için avokado yağı kullanmanın birçok faydası vardır.

Taze avokado, besinler ve vitaminler açısından son derece zengindir. B ve C vitaminleri suda çözünür oldukları için ekstraksiyon sürecinde kaybolurlar, bu yüzden bu vitaminler sadece taze avokadoda bulunabilir. Bununla birlikte, soğuk preslenmiş işlenmemiş avokado yağı kullandığınız sürece diğer tüm vitamin ve besinler korunur. Bu, avokado yağının potasyum ve lesitine ek olarak harika bir A, D ve E vitamini kaynağı olduğu anlamına gelir.

Saçınızı güçlü tutmanın en iyi yolu sağlıklı beslenmektir. Biotin, B-5 vitamini ve E vitamini saç sağlığını destekler. Diyetinize daha fazla avokado ekleyin veya faydalarından yararlanmak için yemeklik yağınızı avokado yağıyla değiştirin.

Avokado Yağının Saçlara Faydaları​

avokado_yagi_saca_faydalari_nelerdir_nasil_kullanilir.jpg

Avokado yağının saçınıza sağlayabileceği çeşitli faydalar vardır. Avokado yağı, benzersiz kimyasal bileşimi - esansiyel yağ asitleri (oleik, omega-3 ve omega-6), antioksidanlar, magnezyum ve A, B, C ve E vitaminleri ile ideal saç merhemini sağlar. İşte avokado yağının saçlara faydaları;

  1. Saç Derisini onarır. Aynı zamanda sağlıklı saç büyümesi için kolajeni artıran lesitin içerir. Bu yağ kafa derisine fayda sağlar, özellikle de gevşetici maddelerden kaynaklanan kimyasal yanıklar veya sıkı örgülerden kaynaklanan alopesi varsa.
  2. Antimikrobiyal. Avokado yağı, antifungal, antibakteriyel ve antiviral özellikleriyle bilinir ve mikroplara karşı koruma için idealdir. Ayrıca saç köklerinin yaşlanmasına karşı savaşan antioksidanlara sahiptir.
  3. Kepek ve Sedef hastalığıyla savaşır. Avokado yağı, kuru, pul pul saç derisine sahip olanlara fayda sağlar ve sedef hastalığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Şampuandan 20 dakika önce saç derinize masaj yapın.
  4. Uzunluğun Korunmasına Yardımcı Olur. Avokado yağı, yağ asitleri bakımından zengindir, bu da onu saçlar için en nemlendirici yağlardan biri yapar.
  5. Saç Büyümesini Destekler. Avokado yağı saç büyümesini tam olarak uyarmaz, ancak folikülleri iyileştirerek ve saç uzaması için mükemmel bir ortam yaratarak onu teşvik eder. Avokado yağını nane ve okaliptüs gibi saç uzatma uçucu yağlarla birleştirin.
  6. Saç Derisinin İltihaplanmasıyla Savaşır. Avokadonun yüksek oleik asit içeriğinin iltihapla mücadele ettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca, iki ek iltihap savaşçısı olan lutein ve E vitamini içerir. Avokado yağını nane esansiyel yağı ve aloe vera ile birlikte tahriş olmuş saç derisini yatıştırmak için kullanın.
Dikkat: Avokado alerjiniz yoksa, avokadoyu herkes için kullanmak genellikle güvenlidir. Avokado yağı kullanmanın bazı yan etkileri olabilir, bu nedenle güvenli olması için önce bir cilt üzerinde test etmelisiniz.

Kepekleri Yok eden avokado yağı maskesi tarifi​

Avokado yağındaki yağ içeriği, antioksidan ve antienflamatuar özellikler kuru ve tahriş olmuş saç derilerini besler ve dökülmeyi en aza indirir.

Malzemeler:
  • 1 çorba kaşığı avokado yağı
  • 1 çorba kaşığı sade yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı bal
Yapılışı:

Malzemeleri karıştırın. Daha sonra karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın. 15 ila 20 dakika bekletin. Saçları iyice durulayın.

Avokado, Bal ve Zeytinyağlı Derin Bakım Saç Maskesi​

avokado_sac_maskesi_tarifi.jpg
Bu maske gerçekten işe yarayan derinlemesine bakım yapan harika bir saç bakım maskesidir. Zeytinyağı ayrıca son derece nemlendiricidir ve saçınızın zarar görmesini önlemeye yardımcı olur. Bal, saç derisini ve saçı güçlendiren vitaminlerle doludur. Saç derisi için doğal bir tedavi olan ve kepek ve kaşıntılı cildi uzak tutmaya yardımcı olan birkaç damla lavanta esansiyel yağı da ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 adet soyulmuş ve çekirdeksiz olgunlaşmış avokado
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2-3 damla lavanta esansiyel yağı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
  1. Tüm malzemeleri bir mutfak robotunda karıştırın veya mikserde pürüzsüz hale gelinceye ve rengi açılıncaya kadar çırpın.
  2. Maskeyi uçlara odaklanarak nemli saça yayın. Biraz ovalamaktan çekinmeyin. Saçınızı başınızın üstüne bir topuz haline getirmek için bir toka kullanın ve bir duş bonesi takın. Saçınızı 15 dakika fön ile kurutarak veya 30 dakika güneşte bekleyerek ısıtın. Normal şampuan ve saç kremimle durulayıp yıkayın.
Saçınız çok fazla bakım gerektirmiyorsa, bunu ayda bir veya daha seyrek yapabilirsiniz. Bu saç maskesinde ısı önemlidir. (Güneş veya fön makinası)