Sağlık, cilt ve saç bakımı konusunda bitkisel yağların etkili olduğunu biliyoruz. Değerli yağlardan biri olan sedir ağacı yağının bilmeniz gereken faydaları nelerdir? Nasıl kullanılması gerekir?

Faydaları saymakla bitmeyen doğal yağlardan biri olan sedir ağacı yağının nasıl üretildiğini ve kullanım alanlarını araştırdık.

Sedir Ağacı Yağı Nedir?


Sedir ağacı esansiyel yağı, adından da anlaşılacağı üzere sedir ağacının odunundan gelir. Yetiştirilen bölgeye bağlı olarak sedir ağacının pek çok çeşidi vardır. Soğuk iklimlerde ve yüksek rakımlarda yaşar. Yağ buharlı damıtma ile özütlenir ve çok sayıda tıbbi açıdan aktif bileşik içerir.

sedir_agaci_yagi_nedir_sampuani.jpg


Sedir Ağacı Yağının Kullanım Alanları


Saç Uzamasını Hızlandırır

Saçlarınızdaki hormonal dengesizlikten dolayı oluşan dökülmelerin azaltılmasını sağlar. Saç bakım maskelerinin içine eklediğinde saçı uzatma etkisi vardır.

Sedir ağacının saç uzamasını etkilediği yönünde yapılan araştırmalarda saç uzaması hızını %44 arttırdığı gözlemlenmiştir. Sedir ağacının saç uzatma etkisinden faydalanabilmeniz için uçucu yağlar ile birlikte düzenli olarak kullanılması gerekir.

Konstarasyonu Arttırır

Sedir ağacı yağı odaklanmanıza yardımcı olabilir, bu da öğrenciler ve çalışanlar için iyi seçenek olmasını sağlar. Bir çalışma, sedir ağacı esansiyel yağının DEHB'li çocuklar (dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) üzerine etkisini araştırdı. DEHB normalden daha kısa bir dikkat süresiyle karakterize edilir ve kolayca dağılır. Düzenli sedir ağacı yağı kullanımının bu etkiyi arttırdığı gözlemlenmiştir.

Böcekleri Yok Eder


Sedir ağacı yağı kullanılan bölgelerde ev böceklerinin olmadığı belirlenmiştir. Yoğun kokusu böcekler üzerinde etkilidir. Yaz aylarında artan sinek ve evdeki haşereler için sedir ağacı yağı kullanabilirsiniz.

Uyumaya Yardımcı Olur

Uykusuzluk sorunu yaşayan kişiler için sedir ağacı kullanımı önerilir. Papatya ya da lavanta yağı ile birleştirdiğinizde uyutucu etkiye sahip bir karışım elde edebilirsiniz. Odanızda birkaç damla bu karışımdan bulundurduğunuzda uykuya dalmanız kolaylaşır.

Bakterileri Öldürür

Antibakteriyel özelliğe sahip olan sedir ağacı yağının doğrudan cilde uygulanmaması gerekir. Uçucu yağlar ile birleştirerek kullanabilirsiniz.

Ağrıları Hafifletir

Sedir ağacı yağı yaygın olarak egzama ve akne gibi iltihaplı deri hastalıklarının tedavisinde önerilir. Ciltteki ağrı ve acıya neden olan iltihaplar ile mücadele eder. Cildin sakinleştirilmesini ve yatıştırılmasını sağlar.

Sedir Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Sedir Yağı Şampuanı

Saçı uzatmak için şampuanınıza birkaç damla sedir ağacı yağı ekleyin. (Bir çorba kaşığı şampuan için yaklaşık 1 damla yağ eklenmesi gerekir)

Saçlarınıza 5 dakika boyunca masaj yapın ve durulayın.

Sedir Ağacı Yağı Saç Maskesi

Sedir ağacı yağı, hindistancevizi veya badem yağı gibi bir taşıyıcı ile karıştırın. (1 çorba kaşığı taşıyıcı yağa 1 damla uçucu yağ olacak şekilde)

Saçlarınıza birkaç dakika masaj yapın ve bone ile sarın. Ortalama 30 dakika bekleyin ve durulayın.

Sedir Ağacı Yağı İle Böcek Yok Edin

Böceklerin geçtiği yolların üzerine sedir ağacı yağı damlatın. Yuva yaptıkları alanlara da birkaç damla dökebilirsiniz.

sedir_Agaci_cilde_faydalari.jpg


Cilt Bakımı

Akne veya egzama gibi cilt koşullarını hafifletmek için sıcak bir banyo suyunuza birkaç damla sedir ağacı yağı ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak, 1 çorba kaşığı nemlendiriciye 1 damla sedir ağacı yağı ilave edin ve etkilenen bölgeye uygulayın.

Önemli Bilgi

Sedir ağacı yağını içmek ya da yemeklere eklemek kusma, mide bulantısı ve sindirim sistemine zarar verebileceğinden kullanmayın. Sedir ağacı yağı hamile kadınlar için güvenli değildir. Halen devam eden bir sağlık durumunuz varsa sedir ağacı yağı kullanmadan önce daima sağlık uzmanınıza danışın. Hamile kadınlar sedir ağacı esans yağı kullanmamalıdır.

Cilt bakımlarında doğrudan kullanımdan kaçının. Cildinizin tahriş olmasına neden olabilir. Taşıyıcı yağlar ile karıştırmanız gerekir. İdeal karışım oranı ise bir çorba kaşığı taşıyıcı yağ ve bir damla kaşığı sedir ağacı yağıdır.

Saç Uzatan En Etkili 3 Doğal Yağ için Tıklayın !
Saç Uzatan Saç Derisi Masajı için Tıklayın !

Saçtan kolay temizlenen doğal yağlar için Tıklayın !
Kuru ciltler için doğal yağ maskesi için Tıklayın !