Granül içeren yapısı ile ev yapımı doğal peelinglerin vazgeçilmezi olan şekerle cilt bakımı nasıl yapılır? Şekerin güzellik maskelerinde nasıl kullanılması gerekir?

Cildinize kimyasal ürünler kullanmak yerine doğal bakımları tercih ediyorsanız sizin için bir önerimiz var. Sağlık ve parlak bir cilde sahip olabilmek için ev yapımı maskelerin içinde kullanabileceğiniz ekonomik bir malzeme olan şeker ile cildinize düzenli olarak bakım yapabilirsiniz. Doğal cilt arındırma ve peeling maskelerinde en sık kullanılan şekeri nasıl kullanmanız gerekir?

sekerle_peeling.jpg

Şekerle Yüz Peelingi

Cildinizde açık yara ve akne olmadığında şekeri peeling maskelerine rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Bir çorba kaşığı yoğurt ve bir çorba kaşığı şekeri karıştırıp cildinize peeling olarak uygulayabilirsiniz.

Yüz peelingini uygulamadan önce makyajınızı çıkarın ve temiz cildinize uygulayın. Yüzünüzün çizilmemesi için hafif bir masaj yapın. Ortalama 5 dakikalık bir masaj yeterli olacaktır. Peeling sonrası nemlendirici kullanmayı unutmayın.

Dudak Peelingi

Bir tatlı kaşığı şekeri hafif bir şekilde ıslatın. Kullanmadığınız temiz bir ince ten çorabının içine alın. Dudaklarınıza hafif bir masaj ile peeling yapın.

Şeker ve tatlı badem yağını karıştırıp diş fırçası ile de dudak peelingi uygulayabilirsiniz. Sonrasında dudaklarınızı ince yapılı bir nemlendirici ile nemlendirin.

Cilt Peelingi

Bir çorba kaşığı Türk kahvesi, bir çorba kaşığı ve bir çorba kaşığı tuzu yarım çay bardağı zeytin yağı ile karıştırın. Cildinize masaj yaparak uygulayın. Haftada bir defa tekrarlamanız yeterli olacaktır. Vücudunuzda sivilce varsa kese ve peeling işlemlerini uygulamayın.

Peeling işleminden sonra vücut losyonu ya da bebek yağı kullanabilirsiniz.