Aspirinle yüz maskesi bakımı, antibakteriyel özelliği nedeniyle özellikle sivilce tedavisinde mümkün olmaktadır. Bunun yanında gözenek sıkıştırıcı, cilt beyazlatıcı ve yağlı ciltlerde yağı dengeleyici etkileri bulunan aspirin maskesi kırışıklık için de kullanılabilmektedir.

aspirinle_yuz_maskesi_tarifi-600x403.jpg


Sivilce Kurutan Aspirin Maskesi Yapımı
Aspirin sivilce kurutma konusunda oldukça etkili olduğundan, özellikle soda, yoğurt ya da bal ile birlikte tarif hazırlanabilmektedir. Sivilce kurutan maske tarifi şu şekilde verilebilir:

  • 4-5 adet aspirin
  • 1-2 yemek kaşığı su
  • İsteğe göre yoğurt veya bal
Aspirin suda eritildikten sonra üzerine çırpılmış yoğurt veya bal eklenir. Karıştırmaya devam edilerek pürüzsüz bir maske elde edilir. İnce bir tabaka halinde yüze sürülerek kuruması beklenir. Kuruduktan sonra soyularak çıkarılır ve suyla durulanır.

Bu maske ile sivilcelerden arınan cildin gözenek temizliği de sağlanmış olur.

aspirin_cilt_maskesi_tarifi_yapimi-600x350.jpg


Aspirinli Peeling Maskesi
Sivilceden çok ölü derilerden şikayetçi ciltler için uygun olan gözenek sıkıştırıcı aspirin maskesi, aspirin fazla ezilmeden, pütürlü bırakılarak yapılır. İçerisindeki salisilik asit ile kimyasal peeling etkisi gösterirken, karıştırıldığı limon suyu ile C vitamini takviyesi sağlar. Bu maske tarifi şu şekilde verilebilir:

  • Aspirin
  • Limon Suyu
  • Karbonat
6 adet aspirin ezilerek toz haline getirilir. İçine limon suyu eklenip karıştırılır. Cilde sürülerek 10 dakika beklenir ve karbonatlı su ile durulanır. Haftada 1 kez uygulanabilecek bu maske, cilde ışıltı verecektir.

Sivilce Kızarıklığını Geçiren Aspirin Maskesi Tıklayın !

Kırışıklık ve Lekelerden Koruyan Aspirin Bal Maskesi Tıklayın !

Selülitleri Yok Eden Aspirin Maskesi Tıklayın !


Aspirin maskesi ve saça faydaları Tıklayın !