Ergenlik döneminin en büyük sorunlarından biri olan akne ve sivilceleri tedavi etmek için yeni bir yöntem var. Sivilcelere kesin çözüm Vicks'in faydaları nelerdir? İçerisinde neler bulunur? Cilt için zararı var mıdır?

Estetik açıdan sorun oluşturan akneler her yaş grubu için büyük bir sorun oluşturur. Bu soruna şimdiye kadar birçok tedavi uygulamış ve başarısız olmuş olabilirsiniz ancak Vicks ile ilgili bilgileri öğrendiğinizde akneleriniz için tekrar denemek isteyebilirsiniz.

vicks_sivilce_tedavisi.jpg


Sivilce Neden Oluşur?

Sivilceler hormonal nedenlerden artan sebum yağ tabakasının kıl kökleri ve gözenekleri tıkaması ile oluşur. Oluşan sivilcelerdeki bakteriler etrafa yayılmaya başladığında sivilcelerde artış görülür. Cildin iyi temizlenmemesi ya da hormonal dengesizlikler düzene girmediğinde sivilceler kaçınılmaz bir son haline gelir.

Son dönemde Vicks ile akne tedavisi kullanılan etkili yöntemler arasına girdi. Forum sitelerinde etkili sonuçlar aldığını söyleyen birçok insan var. Peki Vicks'in içerisindeki hangi etken maddeler sivilcelerin azaltılmasına yardımcı olur?

camphor_oksuruk.jpg


Camphor


Camphor, topikal olarak ve aromaterapide kullanılan öksürük tedavisinde güçlü etkiye sahip kokulu beyaz mumsu bir maddedir. Cilt tahrişlerinden ve mantar enfeksiyonlarından kurtulmak için cilde doğrudan uygulanır. Açık yara olan cilde kesinlikle uygulanmaması gerekir.

okaliptus_bronsit_tedavisi.jpg


Okaliptus

Bronşiti tedavi etmek için ve doğal ilaçlarda antibakteriyel bir madde olarak sıklıkla kullanılır, bu nedenle akne tedavisinde bunun nasıl etkili bir madde olarak kullanılır.

mentol_cilt.jpg


Menthol

Sıklıkla kullanılan mentol, naneden türetilen, ağrıyı hafifleten, antienflamatuar ve yatıştırıcı özelliklere sahip olduğu düşünülen bir maddedir.

sedir_yapragi.jpg


Sedir Yaprağı Yağı

Bu uçucu yağ sıklıkla kızarıklık ve akne tedavisinde kullanılır. Akne oluşumuna neden olan doğal cilt yağının (sebum) üretimini düzenlediği düşünülmektedir. Sedir yaprağı yağı toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Küçük Hindistan Cevizi Yağı

Akneli görünümün azaltılması cildin akne sürecinde aldığı hasarların onarılmasına kullanılır. Etkili bir yöntem olan küçük hindistan cevizinin antibakteriyel özelliği de bulunur.

petrol_jolesi_sivilce_tedavisi.jpg


Petrol Jölesi

Vazelin olarak sıkça kullanılan petrol jölesi cilt için birçok faydalı yağın birleşmesi ile oluşur. Cilde bakım yapar. Sivilce sonrasında yapısı bozulmuş ve nem dengesini kaybetmiş cildin onarılmasını sağlar.

thymol.jpg


Thymol


Antiseptik özellikleri ile sivilcelerdeki kızarıklığın giderilmesine yardımcı olur.

terebentin_yagi_cilt_bakimi.jpg


Terebentin Yağı

Büyük ve iltihaplı sivilcelerdeki şiddetli ağrıların azaltılmasını sağlar. Cildi rahatlatır.

Vicks Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cildinizde açık yara varsa kullanmayın. Bu dokuların hasar görmesine neden olabilir.

Ağız ve göz çevrenizden uzak tutun. İnce yapılı olan ağız ve gözleri tahriş eder.

Yüzünüzde çok sivilce varsa tamamına vicks uygulamayın. Bu etkili bir yöntem olmayacaktır. Yoğun kokusu gözlerinizde tahrişe neden olur.

Önemli Bilgi

Vicks'in uzun süreli kullanımı ciltte tahrişe ve toksin birikmesine neden olabileceği için önerilmez. İlk olarak doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız. Hassas ve çabuk kızaran cilde sahipseniz vicks kullanımı önerilmez.

Vicks Nasıl Kullanılmalıdır?


Pamuklu çubuğun uç kısmına biraz vicks sürün ve sivilcelerinizin üzerine uygulayın. Kesinlikle fazla ürün kullanmayın. Vicks kullandıktan sonra güneş ışığına çıkmayın.

Vicks'i dikkatli ve yeterli miktarda uyguladığınızda cildinizdeki sivilcelerin etkisini azaltabilirsiniz.

Cildinizde ilk defa vicks kullanıyorsanız dikkatli olmanız gerekir. Alerjik belirtilere neden olabilir.

kaynak: https://www.healthambition.com/vicks-vapor-rub-acne-help/