Cildinizi soğuk su ile yıkamanın gençleştirme, sarkmayı engelleme ve gözenek sıkılaştırma etkileri olduğunu biliyor musunuz? Soğuk suyun cilde inanılmaz faydaları ile berrak ve doğal pembelikte bir cilde sahip olabilirsiniz.

Soğuk Suyun Cilde İnanılmaz Faydaları

İlerleyen yaşına rağmen hala genç ve gergin bir cilde sahip kadınların ciltlerini nasıl temizlediğini biliyor musunuz? Parlak ve canlı ciltlerin en önemli ve en basit sırrı soğuk su ile yıkamak olabilir.

soguk_su_cilde_faydalari.jpg

Sabah uyandığınızda cildinizi sıcak su ile yıkamak üşümenizi engelleyebilir ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Sıcak suyun cildi daha iyi temizlediği düşünülebilir ancak insan cildine uygulanan sıcaklıktaki su doğrudan bakterilerin oluşumunu engellemez. Bunun için sabun ya da diğer cilt temizleyicileri kullanmanız gerekir.

Soğuk su ise kan akışınızın hızlanmasına yardımcı olur. Artan kan akışı ile cildinize canlılık ve parlaklık kazandırabilirsiniz. Açılmış gözenekler üzerinde etkili olan soğuk su gözeneklerin sıkılaştırılmasına yardımcı olur. Sıkılaşmış gözeneklere kir birikmez ve siyah nokta sorunu ortadan kalkmış olur. Sivilce oluşumunun engellemesine yardımcı olur.

Soğuk hormonların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olabilir. Gençlik hormonlarının harekete geçmesini sağlar.

Cildin gençleşmesi için hücrelerin uyarılması gerekir. Soğuk su cilt hücreleri üzerinde uyarıcı etki gösterir ve yenilenmesini kolaylaştırır.

Soğuk saç bakımı ve saç sağlığı üzerinde de oldukça etkilidir. Sıcak su saçın elastikiyetini arttırır. Fazla esnek hale gelen saçlar çabuk kopar ve kabarık bir görüntü oluşturur. Duşta saçınızı sıcak suyla yıkayabilirsiniz ancak son durulama suyunuzda soğuk su kullanabilirsiniz. Soğuk su saçın parlaklığını arttırır ve canlılık kazandırır.