Cildinizin solgun görüntüsünden şikayet ediyorsanız doğal yöntemler ile cildi ışıl ışıl bir hale getirebilirsiniz. Solgun cilde pembelik veren maskeler hazırladık. Haftalık cilt bakımınızda bu maskelere yer verebilirsiniz.

Parlak, gergin ve genç görünen cildiniz olması için bilmeniz gereken küçük bakım hileleri vardır. Pembeliğini geri kazanmış ve makyajsızda iyi görünen tene sahip olmak bu önerilerimiz ile düşündüğünüzden daha kolay olabilir. Maskelerin bekleme sürelerine özen gösterdiğinizde ve doğru şekilde temizlediğinizde istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Mat Görüntüyü Alan Maskeler

Avokado Maskesi

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı avokado püresi

5 damla limon suyu

Hazırlanışı

Yoğurt ve limon suyunu karıştırın. Avokado püresini içine ekleyin. Bu karışımı temiz cildinize maske halinde uygulayın. 20 dakika sonra cildinizi soğuk su ile yıkayın. Kurulayın ve nemlendirici krem kullanın.

Haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

Salatalık Maskesi


Yarım salatalık

1 çorba kaşığı aleo vera jeli

Hazırlanışı


Salatalığın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Aleo vera jeli ile karıştırın. Cildinize maske halinde uygulayın. Bu maskeyi 30 dakika beklettikten sonra cildinizi soğuk su ile yıkayabilirsiniz.

Haftada bir defa kullanılması yeterli olur. Kış aylarında cildinizi nemlendirmek için haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz.

domates_maskesi_tarifi.jpg


Domates Maskesi

1 tane orta boy domates

1 tatlı kaşığı pirinç unu

Hazırlanışı

Domatesin kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Pirinç unu ekledikten sonra iyi bir şekilde karıştırın. Cildinize maske olarak uygulayın. Soğuk su ile cildinizi temizleyebilirsiniz.

Hassas cilde sahipseniz 10 dakika beklemeniz yeterli olur. Normal ciltler 15 dakika bekleyebilirler.

Bu maske cilt rengini açma özelliğine de sahiptir.