Donuk görünen ve parlamayan cilde ne iyi gelir? Solgun ve mat cildi canlandırmanın 3 basit yolu var. Parlak, doğal pembelikte cilde sahip olmak için bu yöntemlere sadece birkaç dakika ayırmanız yeterli olur.

Solmuş ve canlılığını yitirmiş bir cildi kendine getirmek için neler yapılması gerekir? Makyaj yapsanız da kendini belli eden yorgun cilt görünümü kadınların ayna karşısında kendilerini rahatsız hissetmesine yol açar. Cildi eski ışıltısına getirebilmek içinse arındırma, canlandırma ve nemlendirme işlemleri yapılması gerekir.

cilt_canlandirma_maskes.jpg

Cildi Parlatan ve Işıltısını Kazandıran 3 Adım

1. Adım! Arındırma

Cilt yüzeyinde ölü deri birikimi cildin solgunlaşmasına neden olur. Arındırma işlemi ile ciltteki tüm ölü deriler uzaklaştırılır. Taze cilt tabakasının yüzeye çıkması ile cilt eski aydınlık görünümüne kavuşur.

Arındırıcı Cilt Maskesi

2 çorba kaşığı kil

3 -4 çorba kaşığı su

4 damla limon suyu ya da saf zeytin yağı

(Kuru cilde sahip olan kişiler zeytin yağı, yağlı cilde sahip kişiler ise limon suyu ekleyebilir)

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırın. Cilde maske halinde uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra buz gibi soğuk su ile temizleyin. Haftada bir defa tekrarlayabilirsiniz.

2. Adım! Canlandırıcı


Cildinizdeki ölü derilerden kurtulduktan sonra gözeneklerin sıkılaşması için doğal tonikleri kullanabilirsiniz. Canlandırma işlemi pürüzsüz cilde tam bakım yapabilmeniz için gerekli olan işlemdir.

Canlandırıcı Öneriler

Saf gül suyunu cildinize tonik olarak kullanabilirsiniz.

Cilde vitamin takviyesi yapan ve parlaklık kazandıran vitamin maskelerini bu adımda kullanabilirsiniz.

Hassas cilde sahipseniz herhangi bir ürün kullanmadan bu adımı tamamlamak için buz küplerini birkaç dakika cildinize uygulayabilirsiniz.

3. Adım! Nemlendirme

Cildinize yaptığınız bakımlar kısa süreliğine cildin hassaslaşmasına neden olur. Bu durumu engellemek ve açılan cilt yüzeyine yeterli nem desteğini sağlamak için cilt tipinize uygun bir nemlendirici krem kullanın. Nemlendirme adımının ciltteki solgunluğu yok edebilmek için mutlaka yapılması gerekir.

Nemlendirici krem yerine çok az miktarda doğal yağ kullanabilirsiniz. Saf zeytin yağı, siyah üzüm çekirdeği yağı, tatlı badem yağı ya da hindistan cevizi yağını birkaç damla olacak şekilde yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Çok yağlı cildiniz varsa su bazlı nemlendirici kullanmanız doğru bir seçim olacaktır.