Soyulabilen maske tarifleri ile evinizde kendi maskenizi oluşturabilirsiniz. Özellikle siyah noktalardan kurtulmak için çok çeşitli maske tarifleri bulunmaktadır.

Son zamanlarda en fazla merak edilen maske çeşitlerinden biri ise soyulabilir siyah maskedir. Doğal olan malzemelerle evde soyulabilen siyah maske yapılabilir. Soyulabilen siyah maskeler birçok markanın farklı çeşitleri ile piyasadaki kozmetik mağazalarında bulunmaktadır. Fakat evde doğal olan ve sağlığa zararlı olmayan malzemeler ile hazırlamak cilt sağlığınız için daha iyi olacaktır. Siyah maske yapımı için öncelikle iki malzemeye ihtiyaç vardır.

soyulabilen_siyah_nokta_maskesi_Tarifi-600x338.jpg




Bu malzemeler:

  • Toz gıda jelatini ( bitkisel jelatin )
  • Aktif karbon (siyah karbon)
Bu iki malzeme de aktarlarda satılmaktadır. Yarım su bardağı suya 3 yemek kaşığı jelatin koyularak ısıtılır. Yoğun bir kıvam aldığında içine 2 tatlı kaşığı aktif karbon eklenerek karıştırılır. Sıcaklığını kontrol ederek ılık haldeyken yüzünüzün T bölgesine uygulayın.

Donup, soğumasından sonra soyularak siyah noktalardan kurtulabilirsiniz. Daha sonrasında yüze tonik ve nemlendirici ile temizleme yapabilirsiniz.

ev_yapimi_siyah_nokta_maskesi_tarifi-600x338.jpg


Soyulabilen Siyah Nokta Maske Tarifleri
Siyah noktalardan kurtulmak ve cilt üzerinde pürüzsüz bir görüntü elde etmek için cilt dengesini toparlayıcı maske tarifleri bulunmaktadır. Soyulabilen maskeler daha çok siyah noktaları yok edici özelliğe sahiptir.

Bu maske tariflerinden ilki sadece iki doğal malzeme ile yapılabilen maske tarifidir. Süt ve jelatin malzemeleri bu tarif için yeterli olacaktır. Süt ve jelatin karışımı şeffaf bir görüntü olana kadar ısıtılır. Ve temiz cilde uygulanır. Doğal içeriği sayesinde cildin her yerinde kullanılabilir. Ve kolayca temizlenir. Ayrıca gözenekleri açtığı için cildin daha iyi nefes alması sağlanmış olur.

Siyah nokta maskesi ev yapımı olanlardan diğeri ise, yumurta beyazı, kağıt mendil ve limon suyu ile yapılan maskedir. Bu maske, bir kase içerisinde yumurta beyazı ve bir tatlı kaşığı limon suyu karıştırılır. Bu karışım siyah noktaların olduğu bölgelere sürülür. Ve üzerine kağıt mendilin ince katları yapıştırılır. Karışım yüzde kurudukça kağıt mendiller soyularak temizlenir. Düzenli kullanım sonucu siyah noktalardan arındıran etkili bir maskedir.

Evde Doğal Maske Yapımı: Karbonatla Maske Tarifi Tıklayın !

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Tıklayın !

Burundaki Siyah Noktalar için Maske Tarifi Tıklayın !

Siyah Maske Kullanıcı Yorumları için Tıklayın !

Evde Kömür Maskesi Nasıl Yapılır? Siyah Nokta ve Kırışıklık Maskesi için Tıklayın !