Tatil çalışan insanların ya da öğrencilerin en büyük hayalidir. Bir yıllık süreçte az olan bu günlerin hayali kurulur. Erken uyanmak, hazırlanıp işe gitmek gibi bir sorumluluk yoktur. Özellikle büyük şehirlerden çıkıp sakin bölgelere tatile gidip gelen kişiler için pazartesi günleri zor geçebilir. Sizde tatil dönüşü işe giderken içinizde bir tuhaflık hissediyorsanız bu histen hemen kurtulabilirsiniz.

Tatil Sonrası Sendromunu Yok Edin


İşe giderken en sevdiğiniz kıyafeti seçin. Saçınızı özenli hazırlayın. Toplamış olduğunuz enerjinin vücudunuza yansımasını sağlayın.

İşe gittiğinizde çalışma arkadaşlarınız ile kısa sohbetler yapın. Mutlaka onları özlemiş olacaksınız. Kısa sohbetler işe giriş kısmınızı kolaylaştırabilir.

En sevdiğini içecekten hazırlayın. Sevdiğiniz bardağı kullanın. Sağlıklı atıştırmalıkları çekmecenizde yer verin.

Masa başı işi yapanlar için masanızda birkaç değişiklik yapabilirsiniz. Eşyaların yerini değiştirin. Tatilde çekildiğiniz sizin ya da ailenizin birkaç fotoğrafına masanızda yer açın.

Tatil sonrasında cildinize ve saçınıza bakım yapmak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Deniz ya da hava şartlarında yıpranmış cildinizin bu bakıma ihtiyacı olduğunu unutmayın.

Hafta sonu tatillerinizi değerlendirebileceğinizi unutmayın. 2 günlük kısa tatilleri araştırmaya başlayabilirsiniz.