Çok seviyorsanız yada çok büyük bir emek verdiyseniz günler boyu ağlamalar başlar. Kendinizi değersiz hissedebilir, kendinize acıyabilir, "neden benim başıma geldi" diye düşünebilirsiniz. Terk edilmek elbette çok üzücü bir durum ancak bu dramatik durumdan daha çabuk kurtulmak için bilmeniz gerekenler de var.

Artık Sizin Yapabileceğiniz Bir Şey Yok
Evet sürekli "acaba hata mı yaptım" diye düşünmenize gerek yok. "Acaba mesaj atıp af mı dilesem" diye düşünmenize de gerek yok. Bu kararı veren kişi o.

Durumu Gurur Meselesi Haline Getirmeyin
"Beni nasıl terk edebilir?" sorusu size fayda sağlamaz aksine duruma daha fazla üzülmenize neden olur. Bir çok farklı nedenden dolayı bu kararı vermiş olabilir. Unutmayın ki sizde daha önce birini terk etmiş yada terk edecek olabilirsiniz.
terk_edilme.jpg


Kendinize Sorun
İlişkiler her zaman için ayrılık sinyalleri verir. Uzun süre konuşmamak, iletişim kopukluğu, sevgide azalma belirtilerini siz almamış yada almak istememiş olabilirsiniz.

Biri Noktalayacaktı
İlişkinin devamı yoksa bitmesi normaldir. Biri yolunda gitmeyen ilişkiyi noktalayacaktır. Belkide sizin cesaret edemediğiniz bu konuşmayı yapan taraf o olmuştur.

İç Huzur
Emek verdiğinizden eminseniz ve ilişkiniz ayrılık ile sonuçlandıysa çabaladığınız için huzurlu olun. Acı evresi geçince "ben elimden geleni yaptım ama olmadı" diyerek huzur bulmuş olursunuz.

Suçlamayın
İlişki bittikten sonra onu suçlamayın. Bu ayrılık sonrası ilk dönemde zor olabilir, ancak sonrasında daha sağlıklı devam edebilmeniz için artık duygular ile değil mantığınızı dikkate alarak bakmayı öğrenmelisiniz.