Son zamanlarda kadınlar arasında en çok merak edilenler arasında tırnak süslemesi geliyor. Peki ya tırnak süsleme nasıl yapılıyor?

Günümüzde nerede değişik bir şey var hemen denemek ve keşfetmek istiyoruz. Tırnak süslemede bunlardan sadece biri. Artık klasik oje sürmeyi bir kenara bırakıyoruz ve değişik şeyler için aksiyon alıyoruz. Bugün onu sürsem yoksa bunu sürsem demenize gerek yok hanımlar. Çünkü istediğiniz renkleri aynı gün kullanabilirsiniz. Nasıl mı? Tırnak süslemeyle!
tirnak-susleme-nasil-yapilir-2.jpg


Tırnak süsleme işine girişecekseniz öncelikle nasıl yapacağınıza karar vermelisiniz. Yani bu işlemi farklı ojelerle mi yapacaksınız? Tırnağınıza şekiller mi çizeceksiniz? Ya da tırnağınıza stickerlar, taşlar mı yapıştıracaksınız? Bu soruların cevabını verin ve ona göre malzeme edinin.

Tırnak Süsleme Malzemeleri

-Çeşitli fırçalar

-Stickerlar

-Taşlar

-Tırnak baskı aletleri

-Renkli ojeler

-Cilalar

-Simler

-Takma tırnaklar

Yukarıda belirttiğimiz malzemelerle tırnaklarınızı süsleyebilirsiniz. Ancak hu kadar uğraşmak yerine özel yapan yerlerde de yaptırabilirsiniz.
tirnak-susleme-nasil-yapilir-3.jpg

Oje İle Tırnak Süsleme

Tırnaklarınızı güzelce törpüleyin ve tırnağınıza şeffaf renkli oje sürün. Bunu makyajda baz işlemi olarak düşünebilirsiniz. Kuruduktan sonra zemin rengini opak şekilde sürün ve onun da kurumasını bekleyin. Sonra üzerine istediğiniz renkteki ojeyi ince uçlu fırça yardımıyla şekiller çizerek uygulayın. Bu işlemi de bitirdiğinizde bazı tekrar uygulayın.
tirnak-susleme-nasil-yapilir-2.jpg


Plakalar İle Tırnak Süsleme

Plaka ile tırnak süsleyecekseniz eğer bir plaka deseni bulun. İlk olarak tırnağınıza baz uygulayın ve kurumasını bekleyin. Daha sonra zemin rengini tırnağınıza sürüp kurumasını bekleyin. Bu arada plaka desen üzerine farklı renk ojenizi sürün ve fazlalıkları plaka temizleyici ile temizleyin. Son olarak plakadaki desenli kısmı tırnağınıza yapıştırın ve son bazı sürüp kurumasını bekleyin.

Sizin bildikleriniz neler? :)