Cildinize abartıdan uzak doğal ve şık bir makyaj yapmak ister misiniz? Teniniz ile bütünleşen ve kısa sürede yapabileceğiniz bir makyaj önerisi hazırladık. İşte o makyaj adımları.

1.jpg


İlk adım

BB krem uygulayın. Cilt renginin eşitlenmesine ve doğallığının korunmasını sağlar. Islak bir sünger yardımı ile cildinizde parlaklık sağlayabilirsiniz. BB ya da CC krem kullanmak istemiyorsanız toz pudra kullanabilirsiniz.

2.jpg


İkinci Adım

Canlı bir görünüm için açık pembe, şeftali ve mercan tonlarında allık kullanabilirsiniz. Allık fırçanızın geniş açılı ve tok bir fırça olmasına özen gösterin. Allık cilde taze bir görünüm kazandıracaktır.

3.jpg


Üçüncü Adım

Kaşları vurgulamak yüzünüzün ifadesinde değişiklik yaratmanızı sağlayacaktır. Doğal kaş renginiz ile uyumlu bir kaş kalemi seçmeniz ise bu adımın püf noktası olacaktır.

4.jpg


Dördüncü Adım

Göz çizgilerinizi belirginleştirmek için göz kapaklarınıza kahverengi kalem sürebilirsiniz. Sonrasında bu kalemi uygun bir fırça ile dağıtın. Göz kalemini dağıttığınızda daha yumuşak bir görünüm yakalamış olursunuz.

5.jpg


Beşinci Adım

Gözlerinizde çok parlak ve canlı göz farları kullanmak uygun olmayacaktır. Mat ve yumuşak renkler içeren göz farlarını tercih edebilirsiniz.

6.jpg


Altıncı Adım

Gözlerini küçük ise daha büyük ve sağlıklı görünmesi için beyaz göz kalemi kullanabilirsiniz. Kirpik diplerinize ten rengi göz kalemi de kullanabilirsiniz.

7.jpg


Yedinci Adım

Göz makyajını tamamlandıktan sonra hem üst hem de alt kirpiklerinize maskara uygulayın. Kirpik yapınıza uygun bir maskara seçmeyi unutmayın.

8.jpg


Sekizinci Adım

Ruj seçiminiz günlük makyajda doğal renklerden oluşmalıdır. Dudak renginize en uygun ruju bulmak biraz zaman alabilir. Şeftali ve pembe tonlarını tercih edebilirsiniz.