Vücutta tüm gün kapalı olan hava almayan bölgelerinde sivilceler ortaya çıkar. Ter ve nem ile artan sivilceler için çay ağacı yağını kullanabilirsiniz. Çay ağacı ciltte oluşan mantar ve bakterilerin yok edilmesini sağlayan antiseptik bir üründür. Kurutucu özelliği ile yağlı cilt maskelerinde kullanılır.

İlk olarak cildinizi temizlemelisiniz. Çay ağacı yağını her akşam cildinizdeki sivilcelerin üzerine pamuk yardımı ile uygulayabilirsiniz. Sivilcelerinizin geçmeye başladığını fark ettiğinizde ve aktif sivilceniz olmadığında mutlaka doğal yapılı bir kese ile cildinize hafif peeling yapın.

Cildinizdeki sivilcelerden kurtulmanın diğer bir yolu ise cildin hava almasını sağlamaktır. İnce ve pamuklu giysiler giyin. Güneş sivilcelerin artmasına neden olabileceği için güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Bol su tüketmek doğal detoks etkisi görür ve sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı olur. Yüksek oranda yağ içeren besinlerden uzak durun. Cildi yenileyen C ve E vitamini açısından zengin taze sebze ve meyveler ile beslenin. Süt ürünlerinin az miktarda tüketin.
  • Beğen
Reactions: damlaylmn