Vücudunuzdaki ödemden hemen kurtulmanızı sağlayacak basit ve etkili yöntemler hazırladık. Vücuttan fazla suyu atmak için bunları yapın. Hayatınızda yapacağınız küçük değişiklikler ile daha sağlıklı olabilir ve ince görünebilirsiniz.

Kolay ödem atma yolları

Ödem, vücutta yetersiz su tüketimi, sağlıksız beslenme, kullanılan ilaçlar ile oluşan fazla su olarak tanımlanır. Kronik rahatsızlıklarınızdan kaynaklanan ödem sorunu için doktora başvurmanız gerekir. Günlük alışkanlıklarınızda yapacağınız küçük değişiklikleri sıraladık.

narenciye_tuketerek_odem_Atma.jpg


Narenciye Tüketin

C vitamini içeren meyve ve sebzeler vücuttaki fazla ödemin atılmasına yardımcı olur. Yatmadan 4 saat önce bu besinleri tüketebilirsiniz.

ilik_dus_odem_attirir_mi.jpg


Ilık Duş Alın

Banyo suyunuzun çok sıcak ya da soğuk olmaması gerekir. Ilık su ile duş almayı deneyebilirsiniz. Duşta doğal lifler ile masaj yapabilir ve kan akışınızı hızlandırabilirsiniz.

protein_odem_yapar_mi.jpg


Protein Tüketin


Su tutmayı engellemek için et, yumurta, süt, peynir, süzme peynir ve balık gibi yeterli miktarda hayvansal kaynaklı proteinleri tüketebilirsiniz.

su_icerek_odem_atma.jpg


Daha Fazla Su İçin

Vücut susuz kalmaya başladığında kendisini koruyabilmek için su tutmaya başlar. Yeterli su tüketiminde ise buna gereke kalmaz ve fazla suyu atar.

tuz_sarimsak_odem_attirir_mi.jpg


Tuz Yerine Sarımsak Tüketin

Vücudumuzun, normal aktivitenin gerçekleşmesi için su-tuz düzeylerinin optimum dengesini koruması gereklidir. Fazla tuz alımı, su tutmanın en büyük nedenlerinden biridir. Tuz yerine sarımsak ya da baharatlar ile yemek pişirebilirsiniz.

magnezyum_odem_atma.jpg


Magnezyum Alın

İnsan vücudunun böbrek taşlarının oluşumunun önlenmesi için magnezyuma ihtiyacı vardır. Beslenmenize kakao, karabuğday, badem, kaju fıstığı, pirinç, ıspanak, yulaf gevreği ve avokado ekleyin.

hareket_egzersiz_yaparak_dogal_odem_atma_yollari.jpg


Hareket Edin

Vücudunuzda biriken fazla sudan kurtulmak için hareket halinde olun. Bisiklet, yüzme ve yürüyüş gibi sporları deneyebilirsiniz. Günde en az 15 dakikalık yürüyüşler yapın.

vucut_masaji_ile_odem_Atma.jpg


Vücut Masajı Yapın


Cildin ölü derilerden kurtulması ve kan akışının hızlanması ödem atımını kolaylaştırır. Orta sertlikte fırçalar ile vücudunuzu fırçalayın.

kahve_yerine_maydonoz_suyu_icerek_odem_atma.jpg


Kahve Yerine Maydanoz Suyu İçin

Kahve vücutta ödem oluşmasına neden olan kafein içerir. Bunun yerine doğal maydanoz suyu ya da kızılcık suyu tüketebilirsiniz. Kızılcık magnezyum bakımından da zengindir.

tatli_odem_yapar_mi.jpg


Tatlıyı Kesin

Karbonhidratlı besinlerin fazla tüketilmesi vücutta su birikmesine neden olur. Karbonhidratlı besinlerin tüketimini azaltın. Şeker ihtiyacınızı meyve tüketerek karşılayabilirsiniz.

dogal_odem_atici_detoks_cayi_tarifi_kolay.jpg


Ödem Attıran Doğal Karışım

  • Yarım demet maydonoz
  • 1 tane salatalık
  • 1 tane limon
  • 1 litre su
Hazırlanışı

Maydanozu iyice yıkayın ve birkaç parçaya bölün. Bir litre suyun içinde kaynatın. Salatalığın kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Limonu isterseniz dilim olarak istersenizde suyunu sıkarak kullanabilirsiniz. Maydonoz suyunun içinde salatalık ve limon dilimlerini ekleyin. Günde 2 ya da 3 bardak bu karışımdan içebilirsiniz. Bu karışım vücuttaki fazla suyun ve toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Kilo vermeye yardımcı olur.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/en-iyi-odem-attiran-yontemler.449222/
En iyi ödem attıran yöntemler için Tıklayın !
  • Beğen
Reactions: ykbsiz