Cildinizin daha sağlıklı ve doğal bir parlaklığa sahip olmasını istiyorsanız doğal bakım yağları uygulayabilirsiniz. Yağlı cilde sahip olanlar ise bu konuda temkinli olabilir. Sebum tabakasının yoğun olduğu cildinize dışarıdan yağ uygulamak sivilce ve akne gibi cilt problemlerine neden olabiliri peki siz nasıl bir yağ seçmelisiniz.

İçerisinde cildi yatıştırma özelliği olan ve doğal kurutucu etkisi bulunan doğal yağlar sizin için ideal olacaktır. Biberiye, lavanta ve çay ağacı yağı sizin için doğru tercih olabilir. Cildinize uyguladığınız bu bakımları akşam uygulamalısınız.

Cildinizi temizledikten sonra bitkisel yağı parmak uçlarınız ile uygulayın. Bu sırada masaj yapın. Sabah cildinizi iyi yıkamayı unutmayın. Gündüz uygulamak ise cildin daha fazla yağlanmasına neden olabilir. Makyajınızın daha çabuk bozulmasına yol açar.

Cilt bakım yağı alırken birçok doğal yağın karışımından oluşan kozmetik yağları tercih edebilirsiniz. Aktarlardan tamamen doğal olan yağları aldıktan sonra ise ilk uygulama öncesi el bileğinizin iç bölgesinde deneme yapmayı unutmayın.