Peeling, temizleme, tonikleme ve nemlendirme... Bunlar, iyi bir cilt bakımının dört temel unsurudur. Cildi temizlemek, cilt bakımının en önemli unsurudur. Hemen herkes bunu bilir ve uygular. Ancak çoğu insanın farkına varmadığı şey, temizleme ve toniklemenin birlikte olması gerektiğidir. Cildi sadece temizlemek, gün içerisinde yüzünüzün topladığı tüm kirlerden kurtulmanız için yeterli değildir. Tonik kullanmak, temizleyicinizin ulaşamadığı artık kir birikintilerini gidermeye yardımcı olur. Tonik, yağlı cilt tipine sahip kişiler için bir zorunluluktur. Çünkü gözenekleri küçültmeye yardımcı olur, cildinizin pH dengesini geri kazandırır, bir koruma katmanı sağlar ve nemlendiricinin uygulanabileceği mükemmel bir temel oluşturur. En iyi yanı, toniklerin yapımının son derece basit olmasıdır. Ev yapımı cilt toniği tariflerimiz sizlerle...

1. Elma Sirkesi​

elma_sirkesi_cilt_tonigi.jpg
1 çorba kaşığı elma sirkesini 1 bardak su ile karıştırın. Elde ettiğiniz çözeltiyi pamuklu bir bez yardımı ile yüzünüzü silerek uygulayın.

2. Nane Yaprakları​

cilt_tonik_tarifi.jpg
Kaynamış suya nane yaprağı ekleyin ve soğumaya bırakın. Elde ettiğiniz çözeltiyi pamuklu bir bezle yüzünüzü silin.

3. Yeşil Çay​

yesil_cay_cilt_temizleme.jpg
Bir fincan yeşil çay demleyin ve soğumaya bırakın. Daha sonra tonik olarak kullanın.

4. Aloe Vera​

aloe_vera_jeli_cilt_tonik_tarifi.jpg
Bir aloe vera yaprağını dilimleyin ve jeli alın. 2 yemek kaşığı aloe vera jelini 1 bardak soğuk suyla seyreltin. Solüsyonu pamuklu bir bez kullanarak yüzünüze uygulayın. Bu çözüm aynı zamanda güneş yanıklarını ve kızarıklıkları da yatıştırır.

5. Salatalık​

tonik_nasil_yapilir_dogal_tarifi.jpg
Taze salatalığın 2 / 3'ünü alın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye bir bardak su dökün ve doğranmış salatalığı ekleyin. Su kaynamaya başlayana kadar tavayı yaklaşık 8 dakika ısıtın. Salatalığı ve suyu karıştırın. Soğumasını bekleyin ve ardından suyunu süzün. Bu toneri pamuklu bir bez kullanarak yüzünüze uygulayın.

6. Papatya​

basit_tonik_tarifi_evde.jpg
Papatya çayı poşetini bir bardak suda 5 dakika kaynatın. Soğumasını bekleyin ve çayı bir şişede saklayın. Bunu her yüz yıkamadan sonra pamuklu bir bezle yüzünüze uygulayın.

7. Limon Suyu​

limon_suyu_cilt_tonik_yapimii.jpg
1 çorba kaşığı limonu 1 bardak suyla seyreltin. Solüsyonu pamuklu bir bezle yüzünüze uygulayın. İsteğe bağlı olarak yüzünüze limon kabuğu sürüp, ıslak bir pamuklu bezle herhangi bir kalıntıyı silebilirsiniz. Bu, bronzluğu gidermeye yardımcı olur ve cilt yağlılığını dengede tutar.

8. Beyaz Sirke ve Gül Suyu​

beyaz_sirke_cilt_tonik_yapimi.jpg
Bir şişe gül suyuna bir çorba kaşığı beyaz sirke ekleyin. Her yıkamadan sonra yüzünüzü tonlamak için bunu kullanın.