Cildinizdeki ölü deri ve siyah noktalardan kurtulmak için yaprak jelatinden yüz temizleme bandı nasıl yapılır? Yüzünüzü pürüzsüz bir hale getirmek için bu maskeyi kullanabilirsiniz.

Yaprak Jelatinden Yüz Temizleme Bandı Nasıl Yapılır?

yaprak_jelatin_maskesi_tarifi.jpg


Yüz derisinde biriken ölü deri, makyaj kalıntıları ve sebum tabakası siyah nokta oluşumuna neden olur. Açılan gözeneklerde biriken kir hava ile oksitlenir ve deri yüzeyinde sivilce ya da siyah noktalar oluşturur. Bu sorunu ortadan kaldırmak için etkili bir yöntem olan jelatini kullanabilirsiniz. Yüzü temizleyen jelatin maskesi nasıl yapılır?

Yaprak Jelatin Maskesi Kullanımı
  • 1 tane yaprak jelatin
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı bal
Hazırlanışı

Jelatini sütün içinde bekleterek açmasını sağlayın. Yumuşak ve jöle kıvamına gelen jelatini cam bir kabın içine alın. Zeytinyağı ve balı ekleyebilirsiniz. Karıştırdıktan sonra temiz cildinize uygulayabilirsiniz. Maskenin çok ince ya da kalın bir şekilde yayılmamasına özen göstermelisiniz. Tamamen kuruyana kadar cildinizde bekletin. Ortalama 10 dakika yeterli olur. Suya ya da bitki çayına batırılmış pamuk ile maskeyi çıkarabilirsiniz.

Cildinize maske öncesi buhar banyosu yapmak gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Bu şekilde gözeneklerin için rahat bir şekilde temizlenmiş olur.

Jelatin maskesini haftada bir defa tekrarlayabilirsiniz. Cildinizi temizledikten sonra saf gül suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Gözeneklerinizin sıkılaşmasına yardımcı olacaktır.

Ciltteki Siyah Noktaları Yok Etmek İçin


Cildinize haftada bir ya da iki kez peeling maskesi uygulayın.

Açılan gözeneklerinizi sıkılaştırmak için gözeneklerinizin küçülmesi gerekir. Tonik uygulamayı ihmal etmeyin.

Kolajen Üretimini Arttıran Jelatin Maskesi için Tıklayın !
Toz jelatin ile Saç Tellerini Kalınlaştırma için Tıklayın
  • Beğen
Reactions: zc9503