Her zaman genç görünmek için evde doğal ürünler ile maske hazırlayabilirsiniz. Yaşlanma karşıtı ıhlamur maskesi ile cildinizin doğal ışıltısını ve gerginliğini koruyabilirsiniz.

Cildin erken yaşlanmasının en önemli nedenleri sağlıksız beslenme, yanlış bakımlar, sigara ve alkol kullanımıdır. Kolajen üretiminin zaman içinde azalmasına bağlı olarak cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar. Yenilenmeyen cilt hücreleri nedeniyle ciltte kırışıklıklar oluşmaya başlar. Kullanılan yaşlanma karşıtı kremlerin içeriğinde bulunan kolajeni doğal yöntemlerden elde edebilirsiniz.

ihlamur_maskesi.jpg


Ebru Şallı Yaşlanma Karşıtı Maske


2 tutam ıhlamur,

1 kahve fincanı süt

Hazırlanışı

Kaynamak üzere olan sütün altını kapatın. Ihlamurları ekledikten sonra 15 dakika dinlendirin. Oluşturduğunuz karışımı cildinize pamuk yardımı ile uygulayabilirsiniz. Maskeyi cildinizde 15 dakika beklettikten sonra soğuk su ile yıkayabilirsiniz.

Bu maskeyi haftada 2 defa uygulamanız gerekir. Doğal maskelerin etkisini alabilmek için düzenli uygulanması gerektiğini unutmayın.

Ihlamurun içinde bulunan etken maddeler ile cildinizdeki kolajen üretiminin hızlandığını görebilirsiniz.

Cildinizde kırışıklık oluşumunu engellemek için akşam yatmadan önce makyajınızı çıkarmayı ve haftalık bakımlarınızı uygulamayı ihmal etmeyin.

Göz çevresi kremlerini 20'li yaşlardan itibaren uygulamaya başlayabilirsiniz.
  • Beğen
Reactions: seyirdefteri