Günlük hayatımızda makyaj yapmak olmazsa olmazlarımız arasında. Peki ya yaşlı gösteren makyaj hatalarından haberdar mısınız?

Makyaj yapmayı çok seviyor olabilirsiniz ama yanlış makyaj hataları nedeniyle makyajla güzelleşmek yerine daha kötü görünebilirsiniz hanımlar. Siz siz olun makyaj yaparken abartmayın ve olduğunuzdan büyük görünmeyin. O halde birlikte yaşlı gösteren makyaj hatalarına bir bakalım.

yasli-gosteren-makyaj-hatalari-1.jpg

Yaşlı Gösteren Makyaj Hataları:

· Cildi yaşlı gösteren makyaj hatalarından biri yanlış fondöten seçimi. Seçtiğiniz fondöten mat ve pudra formülündeyse cildinizdeki kırışıklıkları ortaya çıkarır. Fondöteniniz likitse cildiniz daha canlı ve pürüzsüz görünür.

· Allığı sadece yanağına sürenlerdenseniz yanlış yapıyorsunuz. Allık sürdüğünüzde elmacık kemiklerinize doğru da dağıtın. Böylece allığın hakkını vermiş olursunuz. Ayrıca allığınız pembe veya şeftali tonlarında olursa yüzünüz daha aydınlık görünür.

· Yaşlı gösteren makyaj hilelerinden biri de sürekli siyah göz kalemi kullanmak. Bunun yerine kahverengi kullanırsanız gözleriniz daha canlı görünür.

· Gözlerinize sürdüğünüz bol maskara ilk başta güzel dursa da gün içinde gözlerinizin düşmesine ve yaşlı görünmesine neden olur.

· İnce kaş modasını geride bırakın hanımlar. Artık kalın kaşlar moda haberiniz olsun! İnce kaşlar yaşınızı olduğundan daha yaşlı gösterebilir.

Artık yaşlı gösteren makyaj hatalarını biliyorsunuz hanımlar, amam diyelim bunlara dikkat edin!

Sizce yaşlı gösteren makyaj hataları neler?
  • Beğen
Reactions: Rline