Yaz aylarında güneşten tahriş olmuş olan ve tıkanmış gözenekleri olan cildinizi rahatlatmak için uygulamanız gereken bakımlar vardır. Derinlemesine temizlenmiş ve aydınlanmış bir cilde sahip olmanız için evde uygulayabileceğiniz bakımlar ile güzellik salonlarına gitmenize gerek kalmayacak ve sonbahara ışıl ışıl bir cilt ile girebileceksiniz.

Cildi Toksinlerden Arındırma Uygulamaları

Beslenme

Cildinizi toksinlerden arındırmak için beslenme düzeninizde değişiklikler yapmalısınız. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek parlak bir cildin ilk sırrıdır. Yeşil yapraklı sebzelerden oluşan salatalara öğle ve akşam yemeğinde ağırlık verebilirsiniz. Domatesin içerisindeki yüksek C ve E vitamini ile cildinizi onarabilirsiniz. Taze meyvelerden oluşan sağlık kürleri hazırlayabilirsiniz.

Su

Cildinizi yenilemenin en sağlıklı ve en ucuz yolu su içmektir. Su içme alışkanlığının zaman içerisinde oluştuğunu unutmayın. İçerisine bir dilim limon ya da elma eklediğiniz büyük bir su şişesini devamlı yanınızda bulundurun. Yeterli su tüketmeye başladıktan bir hafta sonra cildinizdeki değişime inanamayacaksınız.

Peeling

Gözeneklere birikmiş olan ölü derilerden kurtulmak için haftada bir defa derinlemesine peeling uygulayın. Günlük cilt temizliğinde uygulamanız gereken adımları atlamayın. Hafif yapılı nemlendiriciler uygulayın. Meyve asitleri içeren ürünler cildin daha çabuk toparlanmasını sağlar.

Ev Yapımı Kolay Peeling

1 çay kaşığı ingiliz karbonatı

1 çorba kaşığı ev yoğurdu

Bu iki malzemeyi karıştırın. Temizlenmiş cildinize akşam uygulayın. 10 dakika cildinizde bekletin. Ilık su ile durulayın. Sonrasında mutlaka nemlendirici uygulayın. Sabah güneş olmasa da güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Bu maskenin cilt rengini açma özelliği de vardır.