Bebek saçı ya da diplerdeki yeni çıkmış saçları uzatan doğal maske tarifi ile saçlarınızı kısa zamanda gürleştirebilirsiniz. Yeni çıkan küçük saçları uzatan maske sayesinde döküldükten sonra çıkan saçları hızlı uzatabilir ve eski gür saçlı görünüme kavuşabilirsiniz.

Saçlar dönemsel olarak dökülür ve bunun temelde iki nedeni vardır. İlk neden mevsimsel geçiştir. İlkbahar ve sonbahar aylarında daha fazla saç dökülmesi oluşur. İkinci neden stres ve kötü beslenmeden kaynaklanan saç dökülmelerdir. Saçlar tedavi edildiğinde ise yeni saç kökleri oluşur ve saç uzamaya başlar. Bu dönemde saçınızda gözle görülen bir azalma olduysa kısa olan saçları hızlı uzatan doğal formüllerden yararlanabilirsiniz.

Yeni çıkan saçlar azalmaya neden olmadıysa çabuk kabarmaya neden olacaktır. Saçlarınızdaki pürüzsüz görüntüyü yok edebilmek için bu saçları hızlı uzatmayı deneyebilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz kolay ve kısa sürede saç uzatan maske tarifi hazırladık.
yeni_cikan_bebek_saci_maskesi.jpg
Küçük Saçları Uzatan Ev Yapımı Maske Tarifi

1 yumurta sarısı

1 ampul B vitamini

2 çorba kaşığı saf zeytin yağı

1 çorba kaşığı hint yağı

1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı

Zeytin yağı ve hint yağını karıştırın. Yumurta sarısı ve B vitamini ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Son olarak balı ekleyin.

Etkili Uygulama Yöntemi

Saç köklerinize masaj yaparak uygulayın. Temiz saçlara uyguladığınızda saç köklerine etki etmesini kolaylaştırabilirsiniz. Bone ile saçınızı sardığınızda ısınan yağların saç köklerine nüfuz etmesi kolaylaşacaktır.

Maskenin İçindekiler Ne İşe Yarıyor?

Yumurta sarısı, protein içeriği ile saç köklerinin güçlenmesini sağlar.

B vitamini, saçların korunmasına ve hızlı uzamasına yardımcı olur. Dökülmeleri engeller.

Zeytin yağı, saç derisinin yumuşamasını ve yeni saç köklerinin çıkmasını kolaylaştırır. E vitamini ile saç kırıklarını engeller.

Hint yağı, hızlı saç uzatma maskelerinin vazgeçilmezidir. Saç köklerinin beslenmesini sağlar.

Bal, yeni saçların uzaması için saç köklerine detoks etkisi yapar. Saça canlılık ve yumuşaklık kazandırır. Yıpranmaları engeller.