Toz rujlar son dönemin dünyaya makyaj malzemesi satışında öncü olan Kore'de ortaya çıktı. Amerika'da hızla yayılan bu rujlar ülkemize özellikle sosyal medya üzerinden girmeye başladı. Yeni makyaj akımlarını denemek ve kendisine en uygun ruju bulmak isteyenler için bu rujların nasıl ürünler olduğunu araştırdık.

Toz rujlar yapısı ve görünüşü ile diğer rujlardan farklıdır. İnce, hafif ve ipeksi bir dokuya sahiptir. Kalıcılığı kullanılan klasik rujlarla aynı seviyededir. Toz rujunuzu daha kalıcı bir şekilde kullanmak için dudaklarınızın pürüzsüz olması gerekir. Düzenli peeling uygulayarak ve toz ruju kullanmadan önce dudaklarınızı nemlendirerek daha uzun saatler kalmasını sağlayabilirsiniz. Kalıcı mat rujların aksine yemek yediğinizde ve bir şeyler içtiğinizde dudaktan çabuk silinme özelliğine sahip olan bir rujdur. Ruju gün içinde tazelemeniz gerekir.

Toz rujların en önemli özelliklerinden biri de birkaç ruj rengini karıştırarak yeni bir ruj elde edebilirsiniz. İsterseniz üzerine biraz parlatıcı uygulayarak farklı bir ruj izlenimi de yaratabilirsiniz.