Dermal piercing son dönemde popüler hale geldi. Piercingin alışılagelmiş olduğu burun, kaş ya da çene dışında farklı bölgelere uygulanan hali olarak uygulanan ve dikkat çekici özelliğe sahip bir modadır. Deri altına sabitlenen ve uzun süre cilde yapışmış bir halde kalan bu piercingi deneyen bir çok kişi var.

Dermal Piercing Zararlı Mıdır?

Hijyenik bir ortamda ve uzman bir kişi tarafından yapıldığında derma piercing zararsızdır. Uygulamadan sonra piercing olan bölgeyi olası darbelerden korumanız önemlidir. Bazı durumlarda ise cilt yabancı bir madde olduğunu algılayıp piercingi dışarı atabilir. Enfeksiyon oluşumunu engellemek için ise antibakteriyel özelliğe sahip kremler kullanılmalıdır.

dermal_piercing_yaptiranlar.jpg


Dermal Piercing Bakımı Nasıl Yapılır?

Temiz bir ortamda ve hijyenik aletler ile takılan piercing enfeksiyon oluşturmaz. Dokunun kendisini onarması ve tamamen iyileşmesi ortalama 4 hafta alır. Bölgeden yeni başlayan enfeksiyon fark ettiğinizde ilk olarak tuzlu su kullanarak temizleyebilirsiniz. Duş alırken ve kese yaparken piercing olan bölgeyi korumalısınız. Kıyafetlerinize takılmasına dikkat etmeniz gerekir. Piercingin etrafını kuru tutmaya özen gösterin.