Cildinizde doğal bakım ürünleri kullanmayı seviyorsanız yeni keşfedilen yosun yağını deneyebilirsiniz. Cilde sayısız faydası olan yosun yağı maskesi nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır? Evde hazırlayabileceğiniz bu maske cildi arındırma özelliğine sahiptir.

Yosun yağı son dönemde popüler hale gelmeye başlayan bir güzellik iksiridir. Üzerinde araştırmaların devam ettiği yosun yağının en kaliteli yosun çeşitlerinden elde edilmesi gerekir. Özellikle Akdeniz bölgesindeki yosun türleri bunun için uygundur. İçerdiği değerli yağlar ile sağlık açısından birçok faydası vardır. Cilt güzelliği içinde kullanabileceğiniz ve arındırıcı özelliklere sahip olan yosun yağından hazırlanmış maske tarifi ve faydalarını sıraladık.

yosun_yagi_faydalari.png

Yosun Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?


Deri altındaki yağların erimesine yardımcı olur.

Selülit oluşumunu azaltır.

Antiseptik özelliğe sahiptir.

Ciltteki morarma ve kızarıklıklara iyi gelir.

Düzenli uygulandığında cildi sıkılaştırır.

Göz altı morluklarının azaltılmasını sağlar.

Cilt lekeleri ile savaşır.

Deri altındaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Cildi gençleştiren selenyum bakımından zengindir.

Sivilce ve akne gibi cilt sorunlarının azaltılmasına yardımcı olur.

Hamilelik ve hızlı kilo alıp vermekten kaynaklanan çatlakların onarılmasına yardımcı olur.

Antioksidan özelliklere sahiptir.

Yosun Yağı Nasıl Kullanılır?


Uygulamak istediğiniz bölgeyi temizleyin. Terden ve nemden arındırılmış cilde pamuğun üzerine birkaç damla dökerek masaj ile uygulayabilirsiniz. Ortalama 2-3 saat bekletmeniz yeterli olacaktır. Yaz aylarında dikkatli ve az miktarda kullanılması gerekir. Yosun yağı etkili bir üründür çok sık kullanılmaması gerekir. Ciltte tahrişe neden olabilir. Tüm cildinize uygulamadan ya da maske olarak kullanmadan önce bileğinizin içi kısmına uygulayıp 5 dakika bekletebilirsiniz. Kızarma ve kaşıntı gibi belirtiler yoksa uygulayabilirsiniz.

yosun_yagi_maskesi.gif


Yosun Yağı Maskesi Nasıl Yapılır?

1 yemek kaşığı yosun yağı

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı aleo vera jeli

2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı


İlk olarak yosun yağı ve suyu karıştırın. Bal ve aleo vera jelini ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı cildinize uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz.

Arındırıcı özelliğe sahip olan bu maske içindeki bal ve aleo vera jeli ile cildinizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Haftada bir defa uygulamanız yeterlidir.
  • Beğen
Reactions: arzu_crk