%1 morfoloji ile doğal yoldan hamile kaldım... ama 34. haftada plasentanın erken ayrılması sonucu bebeğimi kaybettim.. kaybetme nedenimiz tamamen benim bünyemle alakalı
eşim ben hamileyken varikosel ameliyatı oldu, üstünden 9 ay geçmesine rağmen bütün değerler aynı, ameliyat hiçbir işe yaramamış yani..
biz de 2 ay sonra tekrar deneyeceğiz..arkadaşlar benim hamile kalmamın sırrı bence şuydu: ovülasyon testi ile yumurtlamayı yakaladık ve o güne kadar eşim cinsel perhiz uyguladı..böylece spermler daha aktif hale geldi..bir de o ay tamamen umudumu kesmiştim, nasıl olsa ameliyat öncesi olmayacak diye inanmıştım..hamileliğim büyük bir sürpriz oldu yani.. ilk 3 ay acaba düşer mi diye çok korktuk ama hep gelişimi haftasından ilerde çıktı..kaybetme nedenimiz ise benim kan pıhtılaşmammış

(
şimdi yine kafama takmayacağım, inşallah yine bebeğim bana tutunur..ürolog bize "doğal yoldan hamile kalabilmen, büyük ikramiyeyi tutturmak gibi birşey" demişti..ama büyük ikramiyeyi tutturduğumuz halde bebeğimze kavuşamadık...ben hamile kalınca herşey biter sanıyordum, hiç de öyle değilmiş.. şimdi jinekoloğum 2 ay kendiniz deneyin olmazsa aşılama yaparız dedi..
bir de eşimin toplam sperm sayısı 140 milyon yani sayıyla ilgili sorun yok..fakat ileri hareket hiç yok ve morfoloji %1..hala da durum aynı
işin sırrı stres yapmamak ve sık ilişkide asla bulunmamak..sık ilişki zaten sorunlu olan spermleri iyice yok ediyor
umarım yardımcı olabilmişimdir..hepimizin hakkında hayırlısı :)