0 rh+ dikkatinizi çekti mi?

bende aynıyım ama çok ugraştık bebek için ikinci denemede sonuç aldık çok şükür . zannetmiyorum ama öyle bişey oldugunu yada ben şeytanın bacagını kırdım

Gerçekten garip yeni dikkatimi çekti tesadüf müdür bilinmez ama benim de 0Rh+ beni de ekleyin canım bakalım liste ne kadar uzıycakCADIARZU

ARKADAŞLAR TÜP ıLE KAN GRUBUNUN BıR ıLGıSı OLAMAZ. SADECE EN FAZLA BULUNAN KAN GRUBU ÖNCELıKLE A+ ONU YAKIN ARA 0+ TAKıP EDıYOR SONRA DA B+ EN AZ BULUNANLAR AB- A- SONRA DA 0- YANI HALIYLE BURADAKI INSANLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ DE A+ 0+ VEYA B+ DıR. DÜNYADA ÖYLE ZATEN a.s BEN EN ŞANSSIZLARDANIM EN AZ BULUNAN 2. KAN GRUBU BENıMKı A- . YANı ÜLKEDE ÇOK ÇOK AZ HALIYLE TEDAVı OLANLAR ARASINDA DA. YANı DıYELıM 20 KıSıDEN BıRı A- BURADA 100 KıŞıNıN BıRDEN A- OLAMASI BEKLENEMEZ DEĞıL Mı? AMA ÇOĞUNLUK A+ VEYA O+ OLABıLıR

Son düzenleme:
kusura bakmayın bayağıdır ilgilenememiştim
ama listeyi güncelledim yeni arkadaşlar hoş geldinizşutarafagitti

arkadaslar bu benimde dikkatimi cekti ben 0RH- aman kizlar iyiki negatif degisiniz yoksa ikinci bebegin mutlaka kani degismesi lazim birinci bebekte bir sey olmaz genelde ama annenin immunite sistemi-bagsiklik-2 kinci bebeyi tehlike gibi gorur ve antikor uretir kani dogumda degismezse koto olur ,allah hepimizi anne yapsin ve saglikli bebekler dunyaya getirmemize nasip etsin

sehnaz bircan 2. bebekte kan değiştirmek gerekmiyor çünkü kan uyuşmazlığı için iğne var 40 yıl önce bile vardı onu yapıyorlar halloluyor.

önceki sayfada yazdığımı yazayım yine

ARKADAŞLAR TÜP İLE KAN GRUBUNUN BİR İLGİSİ OLAMAZ. SADECE EN FAZLA BULUNAN KAN GRUBU ÖNCELİKLE A+ ONU YAKIN ARA 0+ TAKİP EDİYOR SONRA DA B+ EN AZ BULUNANLAR AB- A- SONRA DA 0- YANI HALIYLE BURADAKI INSANLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ DE A+ 0+ VEYA B+ DİR. DÜNYADA ÖYLE ZATEN BEN EN ŞANSSIZLARDANIM EN AZ BULUNAN 2. KAN GRUBU BENİMKİ A- . YANİ ÜLKEDE ÇOK ÇOK AZ HALIYLE TEDAVİ OLANLAR ARASINDA DA. YANİ DİYELİM 20 KİSİDEN BİRİ A- BURADA 100 KİŞİNİN BİRDEN A- OLAMASI BEKLENEMEZ DEĞİL Mİ? AMA ÇOĞUNLUK A+ VEYA O+ OLABİLİR

DENIZ BULUT,o bahsettigin 40 yillik ignenin hic fayda etmedigi durumlar var, kanin mutlaka degismesi gerktiren durumlar var asagida belirtildigi gibi;

Kan Uyuşmazlığı Nasıl Oluşur?
Bebeğin kan grubu özellikleri anne karnında yaklaşık 7 haftalıkken diğer her türlü kalıtımsal özellik gibi baba ve annenin kan gruplarının birleşmesinden oluşacaktır. Her insanın kan gruplarını oluşturan genler bir çifttir ve bu iki genin ortak çalışması ile kan grubu belli olur. Bu genler tek başlarına "A", "B" veya "O" gruplarıyla Rh "+" veya "-" faktörlerini ayrı olarak taşırlar. Örneğin kan grubu "Rh(+)" olarak bulunan bir kişinin genleri "(+)-(-)" veya "(+)-(+)" biçiminde oluşmuş olabilir.

Bebekler anne ve babaya ait genlerden (toplam dört gen) gelen bilgilere göre rastlantısal olarak alırlar, bu yüzden kan grupları anne-babadan farklı olabilir. Bu biçimde örneğin babasının kan grubu "Rh(+)" ve annesinin kan grubu "Rh(-)" olan bir bebeğin kan grubu "(+)-(-)" veya "(-)-(-)" olabilir. Aynı anne-babadan doğmuş diğer bebekler de baba veya annenin her seferinde başka genlerini alabileceğinden başka bir kan grubuna sahip olabileceklerdir. Böylece aile içinde kardeşlerin kan grupları oldukça farklı olacaktır. (Lütfen aşağıdaki grafiği inceleyin) Annenin kan grubu Rh negatif veya O grubu ise ve annenin bebeğinin kan grubu farklı olursa "kan uyuşmazlığı" vardır denir. Bebek kan grubundaki Rh faktörü de A, B ve O grupları gibi baba ve anneden gelen genlerdeki bilgiye göre saptanır. Annesi Rh negatif ve babası Rh pozitif olan bebeklerin kan grubu Rh pozitif olursa, bu kan grubu anneninkinden farklı olduğu için kan uyuşmazlığı riski vardır. Fakat daha az sıklıkla bebeğin babası Rh pozitif olsa bile bebek Rh negatif olabilir. Bu durum ancak doğumda anlaşılır ve bu durumda kan uyuşmazlığı oluşmayacaktır. Özet olarak anne kan grubu Rh negatif veya "O" ise ve babadan gelen genler yüzünden bebeğin kan grubu Rh pozitif veya "A", "B" veya "AB" ise bu durumda kan uyuşmazlığı hastalığı beklenmelidir. Özellikle Rh uygunsuzluğu önemlidir, yani daha ağır sarılık ve kansızlıklara neden olabilir. Bu yüzden Rh uygunsuzluğu durumlarına çok dikkat edilmelidir. Annenin Rh pozitif ve babanın Rh negatif olduğu durumlarda kan uyuşmazlığı oluşmayacaktır.

Kan Uyuşmazlığının Önlenmesi
Kan uyuşmazlığı hastalığı, aşı yaptırmayan ailelerde özellikle 3-4 doğumdan sonra her bebekte görülmeye başlar. Kan uyuşmazlığının böylece anne vücuduna bir kez yerleşmesinden sonra tedavisi yoktur. Bu nedenle koruyucu önlemler almak çok gereklidir.

Kan uyuşmazlığı tipine göre belirtiler ve önleyici tedbirler farklıdır. ABO gruplarına ait uyuşmazlık daha hafif geçer fakat Rh uygunsuzluğu çok ağır hastalıklara neden olabilir. Doğum öncesi izlemeler sırasında her gebe kadının kan grubu doğumdan önce öğrenilmelidir. Rh negatif bulunan annelerin eşlerinin kan grupları da öğrenilerek kan uyuşmazlığı açısından önlem alınmalıdır. Günümüzde yapılan uygulama ile 28 haftalık gebelik sırasında ve bebek kan grubu Rh pozitif olarak bulunursa doğumdan hemen sonra gerekli olan aşının yapılmasıyla bu hastalık neredeyse tamamıyla önlenebilmektedir. ABO kan grubu uyuşmazlığı belirtileri bebeklerde çok hafif görülür ve bununiçin pratikte aşı yapılması gerekmez.

Kan uyuşmazlığı aşılarının yapılmaması daha sonraki gebeliklerde sorunlar çıkmasına neden olabilir. Böyle oluşan bazı ağır durumlarda bebekler anne karnında kaybedilebilmektedir. Ağır kan uyuşmazlığı hastalığı durumlarında anne karnındaki bebekte kansızlık, sarılık, vücudunda su toplanması gibi belirtiler oluşur. Bebek doğduğu anda sarıdır. Bu bebeklerin tedavisi fototerapi (Işın tedavisi) veya kan değiştirilmesi ile yapılmaktadır. Fakat uzun süreli ağır sarılık durumları bebek beyninde ve diğer organlarında geri döndürülemeyen ağır zedelenmelere neden olabilir.

Kan uyuşmazlığı, doğumlardan sonra annelere koruyucu aşı yapılmadığı durumlarda bebekleri etkileyen ağır bir sarılık durumudur. Bazen ağır hastalık durumla- rında anne karnında bebek kayıplarına da neden olabilir.

yazıyor ya hemen tamamiyle önlenmktedir diye

bebek kan grubu Rh pozitif olarak bulunursa doğumdan hemen sonra gerekli olan aşının yapılmasıyla bu hastalık neredeyse tamamıyla önlenebilmektedir.

Kan uyuşmazlığı aşılarının yapılmaması daha sonraki gebeliklerde sorunlar çıkmasına neden olabilir.

yani aşı yapılırsa sorun yok. benim annem de negatif. benden sonra doğan kardeşim pozitif. aşı yapılmış olduğu için benim doğumumda hiçbirşey olmamış. dr lar bana da baktılar dha önceki kürtajlar nedeniyle oluşmuş mu diye. testi var. oluşmamış henüz. oluşsaymış iğne yapacaklardı. hiçbir dr bunun sorun olduğunu söylemiyor. iğne yapılır diyor :lepi:
yani için rahat olsun durum bilindiği sürece yani gebe muayeneye ve doğuma hastaneye gidiyorsa kanı değişmek zorunda olan bebek hiç olmuyor. kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
Günaydın Ben de O rh + Şaşırdım gerçekten ohaoldumsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…