1+1 evde yaşam

Ben olsam 2+1 düşünürdüm. Evden çalışıyormuşsunuz,1 oda çalışma odası gibi değerlendirilir. 50-60 m² epey küçük,eşiniz tv izlese sizin çalışmanız gerekse odaklanamazsınız bile.
Ha 1+1 ev alıyorum deseniz, kendi eviniz,uygun mobilyalarla kullanışlı hale getirilir muhakkak ama kiralık ev için dolap vs yaptırmazsınız diye düşünüyorum.
Yukarıda bir üye yazınca hemen baktım, bazi evlerde gömme dolaplar var cok hosuma gitti belki oyle bir ev denk getirirsem, onlarla biraz idare edebilirim ama dediğimiz gibi çalışmak biraz zor olacak. Eşim nöbet usulü çalışıyor haftanın 3 4 günü gece yok. Genelde o günlerde yoğunlaşıp diğer günlere az iş bırakıyordum buradayken, yine aynı sistem devam eder sanırım

Eşimle ikimiz olsak eşya bile almazdım evlenirken eşyalı ev tutardım. Toplaması kolay. Seni sınırlaması iyi. Sürekli biseyler alıp tikistirma derdin olmaz. (Ki ben evim genus ama eşyam az..daralan biriyim)
Yeni evleniyor olsam inanin bende eşya fln almaz, direk sıfır hazir eşyalı bir ev tutardım. Sanırım alışkın olmayınca aklima bile gelmedi. Ama yeni yeni evi kucultmeye başladım. Butun salonumu sattim mesela ☺️

Tek olsanız belki yeterli olurdu ama iki kişiyle zor bence. Arkadaşımın 1+1 idi, misafir ağırlaması sorun. Onun dışında sürekli dip dibe olma durumu var. Yemek yapsanız kokusundan salonda oturamazsınız, yatak odasına kaçsanız orada da yatağa oturup çalışmaya veya herhangi bir şey yapmaya alışık olmanız lazım. Aslında tamamen size bağlı. Ben mesela yemek, soğan kokan yerde oturup çalışamam , keyif aldığım bir filmi bile izleyemem. O koku boğar beni. Sonra bulaşık makinesi çalıştırdınız diyelim o gürültüden kaçmak isteyeceksiniz yine yatak odasına. Balkonlu da olsa Ekim gibi havalar soğuyacak o zaman da balkon çok kullanılmaz. Ben olsam girmezdim 1+1’e. İki kişi için 2+1 en iyisi bence ama karar sizin tabii 😊

Yeni evleniyor olsam inanin bende eşya fln almaz, direk sıfır hazir eşyalı bir ev tutardım. Sanırım alışkın olmayınca aklima bile gelmedi. Ama yeni yeni evi kucultmeye başladım. Butun salonumu sattim mesela ☺
Harikasınız cidden. Yıllarca bizlere yüklenmiş bir eşya hastalığı var. Biz yeni kuşak olarak bunu aşacağız diye düşünüyorum:)

Yukarıda bir üye yazınca hemen baktım, bazi evlerde gömme dolaplar var cok hosuma gitti belki oyle bir ev denk getirirsem, onlarla biraz idare edebilirim ama dediğimiz gibi çalışmak biraz zor olacak. Eşim nöbet usulü çalışıyor haftanın 3 4 günü gece yok. Genelde o günlerde yoğunlaşıp diğer günlere az iş bırakıyordum buradayken, yine aynı sistem devam eder sanırım
Muhafaza alanı olması kullanışlılık açısından önemli. En basitinden süpürgeyi,yer sileceğiniz kovayı,ütü masası vb şeyleri koyacak bir alan olmalı ki gözünüze batmasın.
Kendi evimden pay biciyorum bu yukarıdaki saydıklarımı ortalıkta görmekten hic hoşlanmıyorum mesela ben. Kullan kaldır olmalı benim için.

Tek olsanız belki yeterli olurdu ama iki kişiyle zor bence. Arkadaşımın 1+1 idi, misafir ağırlaması sorun. Onun dışında sürekli dip dibe olma durumu var. Yemek yapsanız kokusundan salonda oturamazsınız, yatak odasına kaçsanız orada da yatağa oturup çalışmaya veya herhangi bir şey yapmaya alışık olmanız lazım. Aslında tamamen size bağlı. Ben mesela yemek, soğan kokan yerde oturup çalışamam , keyif aldığım bir filmi bile izleyemem. O koku boğar beni. Sonra bulaşık makinesi çalıştırdınız diyelim o gürültüden kaçmak isteyeceksiniz yine yatak odasına. Balkonlu da olsa Ekim gibi havalar soğuyacak o zaman da balkon çok kullanılmaz. Ben olsam girmezdim 1+1’e. İki kişi için 2+1 en iyisi bence ama karar sizin tabii 😊
Hepsini hepsini düşünüyorum inanin, o yüzden sizlere sordum belki yaşayanlar görmediğim düşünmediğim birşeyi soyler diye 🤗 bulasik makinam biraz sessiz ama beni cok düşündüren bir ses varki, oda buzdolabı. Bir önceki buzdolabimin desibeli cok düşüktü çalıştığını bile anlamazdık ama o bozulunca yenisini getirdiler 47 db ses çalışınca özellikle buz yaparken başımı ağrıtıyor ve kapatıp gidebileceğim bir mutfak kapısı yok 😑 bir tane mutfağı ayri bir eve denk geldim, cok cok beğendim ama yukarı katta şirket olabilir diye vazgeçtik. Doğru evi bulmak ne kadat zormuş

Muhafaza alanı olması kullanışlılık açısından önemli. En basitinden süpürgeyi,yer sileceğiniz kovayı,ütü masası vb şeyleri koyacak bir alan olmalı ki gözünüze batmasın.
Kendi evimden pay biciyorum bu yukarıdaki saydıklarımı ortalıkta görmekten hic hoşlanmıyorum mesela ben. Kullan kaldır olmalı benim için.
Kesinlikle öyle ortada durması hoş değil. Dolap olmasına dikkat edeceğim

Ben öğrenciyken 1+0 loft yataklı ve balkonlu bir evde (yatak loft olarak üstte, yaşam alanı olan koltuk ve tv ünitesi yatak altında olan) yaşadım birkaç sene. Şu ana kadar yaşadığım en güzel evdi ve inanılmaz kullanışlı olarak döşenmişti. Şu an 4 oda 3 banyolu evde yaşıyorum (evlendim) ama beni o stüdyo daire kadar mutlu etmiyor ev. Kullanışlı döşerseniz neden olmasın, güzel bir deneyim olabilir.

Bu arada davlumbazım vardı yemek kokusu sorunu olmadı, mutfak koridorda yayılmış şekildeydi ve gayet yeterliydi. Çamaşır makinem kurutma özelliği de dahil olanlardandı bu sebeple ekstra yer ihtiyacı hissetmedim. Depo olarak da evin hemen karşısında bir depom vardı oraya koyuyordum fazlalıkları.

Harikasınız cidden. Yıllarca bizlere yüklenmiş bir eşya hastalığı var. Biz yeni kuşak olarak bunu aşacağız diye düşünüyorum:)
Ayda yılda bir misafir gelecekte salona oturacak 😁 büyüklerden böyle gelmiş, hic düşünmeden bizde aynısını sürdürüyoruz. Ama ne gerek var salona, neden daha fazla iş yapayım. Esimin ablaları hiç mi uzulmesin eşyaları satarken diyor ☺️ ne üzülmesi aksine ferahladım resmen

Ayda yılda bir misafir gelecekte salona oturacak 😁 büyüklerden böyle gelmiş, hic düşünmeden bizde aynısını sürdürüyoruz. Ama ne gerek var salona, neden daha fazla iş yapayım. Esimin ablaları hiç mi uzulmesin eşyaları satarken diyor ☺ ne üzülmesi aksine ferahladım resmen
Fikrinizi eşimle paylaştım. Bize çok normal geliyor. Cidden bende de tek oturma alanı var. Salonda yaşıyoruz. Oturma odası yok bizde de.

Buraya açtığım konuların çoğu evimdeki ses sorunuyla alakalıydı, en sonunda evin satışını veriyoruz suan işlemler devam ediyor.
Evin satışıyla beraber eşyaları sattık. Beyaz eşya, bir kaç halı ve kanepe dışında evde pek birşey kalmadı sayılır. Hal böyle olunca bizde siteden 1+1 ev kiralayalım bir yıllığına dedik. Çünkü ilerleyen dönemler için farklı planlarimiz var. Çocuğumuz henüz yok, deneyimlemiş arkadaşlar küçük evin artıları eksileri nelerdir?
ev çok çabuk toplanıp, çok çabuk dağılır :) eğer oturacağınız evde depolama alanı varsa sorun olmaz. Ben 49 metre kare evde yaşadım. amerikan mutfaktı.

Benim erkek kardesim evlenirken kiralik evlere baktilar 2+1 3+1 olupta kötü bir semtte oturacaklarina 1+1 site icinde güvenlikli sosyal imkanlari olan bir daire tercih ettiler. Gelinimizde calisiyor ve 3 4 yil daha çocuk düsünmediklerinden cok mutlular evlerinde.
Benim evim 2 katlı 4+1 3 banyo 2 wc var köle gibi temizlicem diye dönüp duruyorum.

İlk evlendiğimde 2 yıldan fazla 1+1 de yasadık
2 kisi icin gayet ideal
Ama benim mutfak ayrıydı artısı oydu bence.
1+1 olup American mutfaksa sıkıntı
Bütün yemek kokusu icerde olur ve dagınık gözükür hep.
Benim ayriyeten ardiyem vardı o cok is görüyordu.
Onun dısında salonum büyüktü ve balkonluydı yazın gelen olunca balkonda oturuyorduk.
Cocuk bile olsaydı ordayken atardım bi park yatak ,odama bitti gitti.
Bence 1+1 evde yasam daha kolay.

Fikrinizi eşimle paylaştım. Bize çok normal geliyor. Cidden bende de tek oturma alanı var. Salonda yaşıyoruz. Oturma odası yok bizde de.
Ne güzel 💜 eskiden hatırlarsanız o salonun kapısı bile kitli olurdu ☺ hatta kanepelerin üstü çarşafla örtülürdü aman onlar misafir icin yıpranmasın bisey olmasin diye. Artik o günler geride kaldı, herkes nasil rahat edecekse o şekilde döşemeli evini 🤗

Benim erkek kardesim evlenirken kiralik evlere baktilar 2+1 3+1 olupta kötü bir semtte oturacaklarina 1+1 site icinde güvenlikli sosyal imkanlari olan bir daire tercih ettiler. Gelinimizde calisiyor ve 3 4 yil daha çocuk düsünmediklerinden cok mutlular evlerinde.
Benim evim 2 katlı 4+1 3 banyo 2 wc var köle gibi temizlicem diye dönüp duruyorum.
Kızmayın ama çok güldüm mesajınıza ☺️☺️ 2 katlı ev hemde 4+1 gözüme oyle büyük geldi ki, kendimi orayı temizlerken düşünemiyorum 😁 işiniz cok zor gerçekten

Tabi kisiye gore degisir ama ben bunalirdim. Don dolas ayni yer diye dusunuyorum :)
Artilari var ama temizlik falan kolay olur fazla uğraştırmaz ve zaman almaz.

İlk evlendiğimde 2 yıldan fazla 1+1 de yasadık
2 kisi icin gayet ideal
Ama benim mutfak ayrıydı artısı oydu bence.
1+1 olup American mutfaksa sıkıntı
Bütün yemek kokusu icerde olur ve dagınık gözükür hep.
Benim ayriyeten ardiyem vardı o cok is görüyordu.
Onun dısında salonum büyüktü ve balkonluydı yazın gelen olunca balkonda oturuyorduk.
Cocuk bile olsaydı ordayken atardım bi park yatak ,odama bitti gitti.
Bence 1+1 evde yasam daha kolay.
Hah iste benim aradığım 1+1 ayni sizinki gibi. Dolabı olacak, mutfağı ayrı olacak. Ama söylediğim emlakçılar bana gülüyor e madem 1+1de yaşamanın mantığı ne diyorlar 🙄

Ne güzel 💜 eskiden hatırlarsanız o salonun kapısı bile kitli olurdu ☺ hatta kanepelerin üstü çarşafla örtülürdü aman onlar misafir icin yıpranmasın bisey olmasin diye. Artik o günler geride kaldı, herkes nasil rahat edecekse o şekilde döşemeli evini 🤗
Evet evet cidden öyleydi ya

Apartmanlarda yönetim biraz kötü oluyor, belkide bizim apartmanda böyledir bilmiyorum ama daha düzenli bir yer olsun istiyoruz. Evde veya daireyle alakalı bir problemimiz olduğu zaman iletişim kurabileceğimiz bir yer olsun istediğimiz için, sizin söylediğiniz gibi otelvari bir yer istiyoruz. Malesef apartman cok yordu bizi
Kesinlikle oyle bi yeri tavsiye ederim. Ben hic cagirmadim ama haftada 1 ev temizlemeye bayanlari cagirabiliyosun. Copunu koyabilecegim belli bi yer var gunde 2 kez toplaniyodu. Sinirsiz wifi sicak su tup bittiginde degisim tamirat supurge bpzulsa degistiriyolardi vs. Hersey aylik ucretin icindeydi inanilmaz konforluydu ve uygundu tabi 3 sene oldu nerdeyse biz ordan cikali ama hayatimin en rahat 1 senesiydi

Back
X