1+1 evde yaşam

Benimde 1 odam tamamen boş sayılırdı, zaten salon kullanılmıyordu. Mutfak, oturma odası, yatak odası buralarda vakit geçiriyorduk. Ha birde kuşum var ona özel oda yapmıştım boş oda çok olunca ☺ ama artik minik kuşumda salonda uyuyacak 😊
Tvyi yatak.odama alabilsem salonu da kullanmam sanirim :) insan yetmez diye düşünüyor hani ben de dedim ya sigamiyorum diye. Ama kışın zaten günler kısa, yemek ye kaldır sonra biraz tv izle hobiler ya da.kitap okuma derken gece oluyor. Tek odada bile yasanir tabii evli olunca bir oturma odasi da şart.
Bu arada ben 2+1de büyüdüm o yüzden salonumuz ayni zamanda yasam alanimiz/oturma odamizdi. O yüzden ben yasam alanlarinin tamamen kullanilmasi taraftariyim. Öyle bir oda hazırlayıp sadece misafir gelince kullanilsin dusuncesinde degilim. Mesela annem bana ufak tefek ceyizlik.diye aldigi seyleri vermisti, mutfagimda onlari kullanıyorum.
O acidan da 1+1de de yasanir.
Önemli olan huzurla yaşamak yoksa eşya alınır, ev taşınır, maddi şeyler bir şekilde yerine konur.

Buraya açtığım konuların çoğu evimdeki ses sorunuyla alakalıydı, en sonunda evin satışını veriyoruz suan işlemler devam ediyor.
Evin satışıyla beraber eşyaları sattık. Beyaz eşya, bir kaç halı ve kanepe dışında evde pek birşey kalmadı sayılır. Hal böyle olunca bizde siteden 1+1 ev kiralayalım bir yıllığına dedik. Çünkü ilerleyen dönemler için farklı planlarimiz var. Çocuğumuz henüz yok, deneyimlemiş arkadaşlar küçük evin artıları eksileri nelerdir?
Bekarken 1+1 evde yaşadım evlenince yaşadığım ev 2+1 ama bekarken yaşadığım evden daha küçük. Artısı cabuk temizlenmesi, kolay ısınması. Eksileri daha fazla küçük olduğu için hicbir eşyam hicbir yere sığmıyor. Çok çabuk dağılıyor bir de benim yatili misafirim çok oluyor misafir de evimde rahat edemiyor ben de rahat edemiyorum.

Çoğu zaman çok ama çok bunaltıyor.Sığma konusunda cok sorun olmuyor fazlalıklar atılıyor ama evin icinde hareket kabiliyetinin azalması cok sorun oluyor.Ben de 2 senedir 1+1’de yasıyorum ama balkon olursa ve metrekaresi de net 60 metrekare falansa 1 sene idare eder cok zorlamaz.Artıları cabuk toplanır temizlenir ve daha güvende hissedersiniz

Buraya açtığım konuların çoğu evimdeki ses sorunuyla alakalıydı, en sonunda evin satışını veriyoruz suan işlemler devam ediyor.
Evin satışıyla beraber eşyaları sattık. Beyaz eşya, bir kaç halı ve kanepe dışında evde pek birşey kalmadı sayılır. Hal böyle olunca bizde siteden 1+1 ev kiralayalım bir yıllığına dedik. Çünkü ilerleyen dönemler için farklı planlarimiz var. Çocuğumuz henüz yok, deneyimlemiş arkadaşlar küçük evin artıları eksileri nelerdir?
Bence küçük bir evde bunalırsınız.İki artı bire çıksanız daha iyi

İlk evlendiğimde hemen ev eşyası almak istemediğimden eşimle 1+1 eşyalı eve çıktım. 1.5 sene yaşadık orda.. çok misafiriniz gelmiyorsa sorun olmuyor.. ya da çok fazla hobiniz yoksa.. çünkü hobi alanı oluşturunca ek bir oda istiyor mecburen ıvır zıvır eşyalar için.. bana göre yaşam alanı olarak ek bir odanın olması daha iyi oluyor. Bunu da 1.5 sene sonra 2+1 eve çıkınca anladım kıymetini.. biz eşimle özel alanlara da dikkat ettiğimiz için söylüyorum bunu.. İnsan ayrı bir odada yalnız kalmak isteyebiliyor.. ha yaşanmaz mı 1+1 evde.. yaşanır, hem de çok güzel bir şekilde.. Temizliği cidden çok kolay oluyor.. yalnızca 2 kişi olup sürekli dipdibe olmanın verdiği sıkıntıların olmaması içindir önerim:) öyle bir sorununuz yoksa herşeyi rahat olur 1+1 evin..

Eğer 1+1 eve tıka basa eşya dolduracaksanız korkunç olur, nefes alacak yer kalmaz, dağınık olur. Zaten genelde küçük evlerde depolama alanı olmazsa evde aşırı dağınıklık oluyor.

Ama yok ben eşyalarımı ona göre seçerim, gereksiz eşya doldurmam ya da fazla eşyam yoktur derseniz bence harika olur.

Çoğu zaman çok ama çok bunaltıyor.Sığma konusunda cok sorun olmuyor fazlalıklar atılıyor ama evin icinde hareket kabiliyetinin azalması cok sorun oluyor.Ben de 2 senedir 1+1’de yasıyorum ama balkon olursa ve metrekaresi de net 60 metrekare falansa 1 sene idare eder cok zorlamaz.Artıları cabuk toplanır temizlenir ve daha güvende hissedersiniz
Fazlalık kalmadı herseyi ya verdim ya da sattım ☺️ 75 80 m² olan evler varmış, bugün emlakçıya elinde oyle evler varsa onlara bakalim diyeceğim. Buyuk ev yoksada dediginiz gibi 60 bile idare eder yeterki balkonu olsun. 1 sene idare ederim ama insallah ses olmaz, evimi sattım ses yüzünden

Ben şahsen küçük ev severim, az eşya az dert ve çabuk temizleniyor.

İlk evlendiğimde hemen ev eşyası almak istemediğimden eşimle 1+1 eşyalı eve çıktım. 1.5 sene yaşadık orda.. çok misafiriniz gelmiyorsa sorun olmuyor.. ya da çok fazla hobiniz yoksa.. çünkü hobi alanı oluşturunca ek bir oda istiyor mecburen ıvır zıvır eşyalar için.. bana göre yaşam alanı olarak ek bir odanın olması daha iyi oluyor. Bunu da 1.5 sene sonra 2+1 eve çıkınca anladım kıymetini.. biz eşimle özel alanlara da dikkat ettiğimiz için söylüyorum bunu.. İnsan ayrı bir odada yalnız kalmak isteyebiliyor.. ha yaşanmaz mı 1+1 evde.. yaşanır, hem de çok güzel bir şekilde.. Temizliği cidden çok kolay oluyor.. yalnızca 2 kişi olup sürekli dipdibe olmanın verdiği sıkıntıların olmaması içindir önerim:) öyle bir sorununuz yoksa herşeyi rahat olur 1+1 evin..
Yeni evlensem kesinlikle bende oyle yapardim gercekten en guzelini yapmışsınız. Cok fazla misafirim gelmiyor, elimi oyalayacak bir hobimde yok şimdilik ☺️ özel alan konusunda cok haklısınız, esimde bende ara ara başka odalara kaçıp kafamızı dinlemişliğimiz çoktur. Burda da yatak odasına gideceğiz gibi gözüküyor

Yeni evlensem kesinlikle bende oyle yapardim gercekten en guzelini yapmışsınız. Cok fazla misafirim gelmiyor, elimi oyalayacak bir hobimde yok şimdilik ☺ özel alan konusunda cok haklısınız, esimde bende ara ara başka odalara kaçıp kafamızı dinlemişliğimiz çoktur. Burda da yatak odasına gideceğiz gibi gözüküyor

bizde de öyle oluyordu😊 bu farkındalıkla neden olmasın.. hazır sadeleşmişken eşyalardan.. bir de insan alışveriş yaparken de dikkat ediyor 1+1 de yerim yok diye😄 bir faydası da o sanırım.. şimdiden hayırlı olsun🤗

😳 Karanlik evde asla yapamam zaten minik bide heryer kahverengi olursa düşünemiyorum 😑 Şuan sattigim evimde pimapen, parke ve kapıları beyaz yaptırmıştım. Hatta mutfak dolabim ve duvarlarım beyazdı, böyle hayal edince cok beyaz ama eşyalarla cok guzel oluyordu çok özenmiştim her gelen ne kadar ferah diyordu ama satmak zorunda kaldım apartmandakiler mutlu mutlu otursunlar artık 😥
Üzmeyin kendinizi. Onunune bakin bence.
Esyalarinizi koyacak bi depo ayarlarsaniz, bence esyali bir yer de düşünebilirsiniz.
Ayrıca gorustugunuz yerlere bi sorun, belki bahce kati gibi yerler vardir. Bahcesini de kullanmis olursunuz

Ben yasadım. Üstelik de Amerikan mutfaklıydı.
Eksileri misafir cagırma işi sorun
Artıları yakıt ve diğer faturalar az
Temizliği kolay
Ev pratik yormuyor heryerde yakınsın daha ne olsun. Cok Minnoş bence

Ben yasadım. Üstelik de Amerikan mutfaklıydı.
Eksileri misafir cagırma işi sorun
Artıları yakıt ve diğer faturalar az
Temizliği kolay
Ev pratik yormuyor heryerde yakınsın daha ne olsun. Cok Minnoş bence
5 ay önce 1+1 e taşındık amerikan mutfak 🌸 pandemi olduğu icin henüz misafir çağırmadık ama dediginiz gibi biraz zor olur. Ama çok rahatım temizlik cok kolay bitiyor, kaloriferi 2 gündür açiyorum cok sıcak ihtiyaç duyulmuyor bile. Duvarlar neredeyse cam olduğu icin evin küçüklüğü rahatsizda etmiyor gayet ferah. Minicik evde o kadar mutluyum ki 🥰

😳 Karanlik evde asla yapamam zaten minik bide heryer kahverengi olursa düşünemiyorum 😑 Şuan sattigim evimde pimapen, parke ve kapıları beyaz yaptırmıştım. Hatta mutfak dolabim ve duvarlarım beyazdı, böyle hayal edince cok beyaz ama eşyalarla cok guzel oluyordu çok özenmiştim her gelen ne kadar ferah diyordu ama satmak zorunda kaldım apartmandakiler mutlu mutlu otursunlar artık 😥
Daha güzelleri sizin olur umarım :)

Edit: Tutmuşsunuz yenisini, şimdi okudum kaç metrekare buldunuz yeni 1+1'inizi?

Ben oturdum eşimle mecburen eşyalı 1 1 de. Hem kolay hem zor. Gelen giden olmazsa çok kolay.

Back
X